Thierry Van Cleemput urmărind-o astăzi pe Simona
Credit Foto & Preluare interviu: Dh.be

Thierry Van Cleemput, fostul antrenor al lui David Goffin – eliminat la Australian Open 2019 în turul 3 de Daniil Medvedev, după această înfrângere Van Cleemput şi Goffin s-au despărţit – a acordat un interviu reputatei jurnaliste Carole Bouchard pentru site-ul DH.be.

Carole Bouchard: Poate este o premieră istorică, un antrenor începe un turneu cu un jucător şi îl încheie cu o jucătoare…

Thierry Van Cleemput: Nu, pentru că nu e cazul, nu sunt cu o jucătoare acum. Mă înţeleg foarte bine cu Simona Halep şi cu Darren Cahill, fostul ei antrenor. Şi după ce David a pierdut sâmbătă am fost întrebat dacă sunt interesat să dau o mână de ajutor la acest turneu.
Mi-am zis “de ce nu” dacă tot am încheiat cu David. Sunt aici, vorbim mult pentru moment, voi parcurge o perioadă de probă ca să văd dacă mă simt bine, dacă ea se simte bine. Ea este interesată de mine şi eu sunt interesat de ea.

CB: Nu e puţin lucru ca un lider mondial să vă caute… Ce vă place la Simona Halep?

TVC: Îmi place mult jucătoarea, îmi place mult stilul ei de joc şi dacă s-ar perfecta parteneriatul, cred că ştiu cum aş putea s-o ajut. Aş lua-o de pe locul 1 şi dacă ar pierde locuri, nu aş face o treabă bună. În plus, ar fi prosteşte din partea mea să spun că voi face mai mult decât cel dinaintea mea. Ce mă interesează este munca.

CB: Ce s-a întâmplat cu David Goffin?

TVC: După un turneu se face mereu un bilanţ. Şi în timpul analizei ne-am dat seama că este momentul potrivit ca să ne vedem fiecare de drumul lui. David are nevoie de alt gen de discurs, de o altă experienţă. Am spus-o mereu: dacă voi observa că influenţa mea nu mai este atât de marcantă, voi discuta cu el.
Braţul lui este din nou 100%, s-a pregătit, dar acum trebuie să-şi amelioreze nivelul mental şi dacă îngrijorările s-au repetat înseamnă că n-am găsit abordarea potrivită… trebuie să ştii să-ţi faci curat în faţa uşii. Sunt foarte mulţumit pentru el, legat de decizia care s-a luat. A încheiat cu antrenorul lui, dar îi rămâne prieten. Sunt convins că David Goffin are cei mai frumoşi ani înaintea lui. Are un potenţial extraordinar, dar trebuie să i se sensibilizeze încăpăţânarea şi, apoi, la gabaritul lui trebuie să fie 100% tot timpul.

CB: La fel ca Simona..

TvC: Poate pentru asta s-a apelat la mine, nu ştiu..

CB: Care va fi programul în continuare în această perioadă de probă?

TVC: Nu ştiu să vă spun. Trebuie să facem câteva antrenamente pe teren, la Bucureşti, apoi câteva turnee, ca să vedem cum trecem prin ele. Trebuie să văd şi cum mă integrez în echipă. Ideea e să mergem la Doha şi Dubai. Dar acum mă întorc acasă, vreau să-mi văd soţia şi copiii. O să vedem dacă perioada de probă va fi concludentă.

Simona despre această colaborare, în conferinşa de presă de astăzi

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.