Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

3 Slideshow-uri a câte 5 imagini din timpul partidei
Videoclipuri, la sfârşitul ştirii

Primul sfert de finală de pe jumătatea superioară a tabloului masculin la Australian Open 2019 s-a încheiat cu rezultatul:

Lucas Pouille (Franţa, 31 ATP) [28] – Milos Raonic (Canada, 17) [16] 7-6(4), 6-3, 6-7(2), 6-4

Partida a durat 3h2′.
În primul set, Pouille a revenit de la 2-5 (un break în urmă), pe al doilea l-a câştigat datorită break-ului din jocul 4, în al 3-lea s-a câştigat doar cu serviciul şi Raonic a dominat tie-break-ul, iar în setul 4, francezul a reuşit singurul break în ultimul joc, când a fructificat a 3-a minge de meci (toate la avantaje).
Aceasta a fost prima victorie a lui Pouille la Raonic, palmaresul fiindu-i până acum favorabil canadianului: 3-0, cu 7 seturi la zero.

Lucas Pouille s-a calificat pentru prima dată în semifinalele unui turneu de Mare Şlem şi continuă să progreseze în clasament, fiind acum sigur de locul 17 (clasament maxim: 10 ATP / martie 2018), cel pe care îl ocupa înainte de degringolada care a durat din iunie 2018, până acum. Aceasta, datorită sporului net de 710 puncte ATP (tur 1 la ediţia trecută, ca şi la precedentele 4 participări la Australian Open, de altfel).

Ca să fim mai precişi: de la 500 Series Dubai martie 2018unde jucase finala – el nu reuşise să câştige mai mult de două partide la rând.
Probabil că o bună parte din merit îi revine şi noii lui antrenoare, Amélie Mauresmo, căreia Lucas îi acordă tot creditul în interviul de mai jos.

În semifinale, el îl va întâlni pe învingătorul din partida Novak Djokovic (Serbia, 1 ATP) [1]Kei Nishikori (Japonia, 9) [8], care va începe imediat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.