Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

4 Slideshow-uri a câte 5 imagini:
Naomi Osaka prezentând trofeul Daphne Akhurst Memorial Cup pe Brighton Beach

După finala în care a câştigat la Australian Open 2019 al doilea titlu consecutiv la un turneu de Mare Şlem, Naomi Osaka a spus la conferinţa de presă, printre altele (videoclip, conferinţa de presă integrală, la sfârşitul ştirii):

Galerie
Credit foto: Jimmie48 Photography

Pentru mine, participarea la Marile Şlemuri este ceva la care visezi din momentul în care începi să joci tenis. Aşa că nu vreau să risipesc aceste oportunităţi. Aceasta este cea mai importantă motivaţie pentru mine.

Am visat la acest titlu. De fiecare dată când am un vis şi îl realizez, trăiesc un moment foarte ciudat: simt că îl trăiesc cu adevărat, dar nu este neapărat real.

Ştiţi cum oamenii se consumă din cauza diverselor întâmplări? Este ceva foarte uman. Dar câteodată nu vreau să-mi pierd energia cu asemenea lucruri.
Aşa am procedat şi astăzi pe teren. În setul 3 mi-am înfrânat la propriu sentimentele. Acesta este motivul pentru care nu am ţipat atât de des în decisiv.
Doar mi-am executat ordinele. Am făcut lucrul pentru care m-am antrenat toată viaţa. Nu mi-am pierdut energia reacţionând prea des. Dar pe măsură ce mă apropiam de sfârşit realizam cât de importantă este situaţia şi atunci cred că am început iarăşi cu “C’mon”-urile.

Cred că privind din afară, ascensiunea mea se vede ca una rapidă. Dar pentru mine această perioadă pare lungă, dacă mă gândesc la toate partidele, toate antrenamentele şi toate sacrificiile pe care le-am făcut.

Nu mă aşteptam să o văd pe Na Li la festivitate. La început am fost şocată. Mi-a venit să plâng puţin, dar n-am vrut să plâng pe podium. Am fost cu adevărat mişcată şi onorată să primesc trofeul de la ea.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.