Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

3 Slideshow-uri a câte 5 imagini
Galerie videoclipuri, la sfârşitul ştirii

Naomi Osaka (20 de ani, va împlini 21 pe 16 octombrie) s-a calificat în a doua finală consecutivă la un turneu de Mare Şlem, după cea pe care o câştiga la US Open 2018!

În semifinala de pe jumătatea superioară a tabloului:

Naomi Osaka (Japonia, 4 WTA) [4] – Karolina Plíšková (Cehia, 8 WTA) [7] 6-2, 4-6, 6-4

Partida a durat 1h53′.
Osaka a început foarte bine şi cu două break-uri – în jocurile 3 şi 7 şi-a adjudecat primul set.
Nipona a câştigat cu returul şi în primul joc al setului 2, dar Plíšková a echilibrat imediat scorul şi apoi a mai reuşit un break (la zero) în ultimul ghem al setului.
În decisiv, Naomi a reuşit să se desprindă atunci când de la 0-1 şi egalitate a câştigat 9 puncte consecutive, inclusiv break-ul din jocul 3, pe care l-a apărat până la final, salvând la 4-3 unica oportunitate de re-break pe care a avut Karolina.
Ea a încheiat partida cu un as, dat iniţial out de arbitrul de linie, dar dovedit a fi în teren de către hawk-eye (videoclip 4, mai jos).

Pentru Osaka finala de la Australian Open 2019 va fi a 5-a a carierei (palmares: 2-2), în afară de titlul de Mare Şlem, ea mai având în palmares titlul de la Premier Mandatory Indian Wells 2018 şi două finale pierdute la Premier Tokyo 2016 şi 2018 (ultima în faţa Karolinei Plíšková).

Cele 1060 de puncte nete pe care le-a acumulat deocamdată (1300 – 240 pentru optimile de anul trecut) o aduc din nou în fruntea clasamentului live, liderul WTA la sfârşitul turneului urmând a fi decis în finala:

Naomi Osaka (Japonia, 4 WTA) [4]Petra Kvitova (Cehia, 6 WTA) [8]

cele două jucătoare urmând să se întâlnească pentru prima dată.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.