Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
3 Slideshow-uri a câte 5 imagini

La sfârşitul ştirii, mesajul lui Nole,
un moment amuzant de la conferinţa de presă,
în care îl imită pe jurnalistul Ubaldo Scanagatta / Ubi Tennis şi conferinţa de presă integrală

Dacă Naomi Osaka şi-a prezentat trofeul pe plajă, şedinţa foto pentru campionul de la simplu masculin – Novak Djokovic – s-a desfăşurat în Grădina Botanică – Royal Botanic Gardens – din Melbourne.

La conferinţa de presă, Nole i-a omagiat pe doi dintre cei cărora le-a bătut ieri recordurile:

Despre Pete Sampras, pe care jucătorul sârb l-a depăşit la numărul de titluri majore câştigate, a spus:

A fost cu certitudine un semn al destinului să încep tenisul dorindu-mi să fiu la fel de bun ca Pete. Faptul că l-am depăşit la numărul de titluri de Mare Şlem câştigate mă lasă fără cuvinte.

Despre Roy Emerson, pe care l-a întrecut în ce priveşte numărul de titluri câştigate la Australian Open:

Domnul Emerson a spus că este supărat pe mine din cauză că i-am bătut recordul (zâmbind). A fost cea mai frumoasă, cea mai valoroasă fotografie a serii, alături de aceste patru legende… Voi preţui mereu acest moment.

Novak Djokovic înconjurat de Roy Emerson, Ken Rosewall, Frank Sedgman şi Rod Laver
Credit Foto: atptennis.com

Despre finală a comentat:

În circumstanţele date, să joc împotriva lui Nadal o partidă atât de importantă, a fost extraordinar, a fost un meci cu adevărat perfect. Mă vizualizez jucând mereu aşa.

Sunt conşient că scriind istorie în sportul pe care îl iubesc este ceva special. Desigur că sunt motivat de aceasta. Să joc Mari Şlemuri, cele mai importante evenimente ATP este o prioritate pentru mine în acest sezon şi în următoarele.
Vreau să mă concentrez pe îmbunătăţirea jocului meu şi să-mi menţin stările mentale, fizice şi emoţionale, pozitive pe care le am, astfel încât să pot juca la acelaşi nivel înalt în anii următori şi, eventual, să mă apropii de recordul lui Roger.

Comparând evoluţia lui de acum, cu cea de la ediţia trecută a turneului:

Atunci nu am evoluat bine pentru că puneam totul sub semnul întrebării, nu eram sigur că pot păstra acelaşi nivel în toate partidele, căci nu ştiam ce efect va avea operaţia de la cot asupra jocului meu.
Dar acela a fost un moment crucial în ce priveşte evoluţia mea. Mi-am asumat acel drum şi sunt foarte recunoscător că l-am dus până la capăt. N-aş schimba nimic dacă timpul s-ar întoarce, pentru că lucrurile sunt aşa cum le este menit să fie.

Trebuie să fiu conştient de acest aspect şi să înţeleg că sunt binecuvântat.

Galerie videoclipuri (3)


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.