Embed from Getty Images

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

5 Slideshow-uri a câte 5 imagini

În ultima partidă din optimile de finală de pe jumătatea superioară a tabloului feminin la Australian Open 2019:

Serena Williams (SUA, 16) [16]Simona Halep (1 WTA) [1] 6-1, 4-6, 6-4

După un început mai mult decât timid al jucătoarei noastre, copleşită parcă de mitul pe care îl avea în faţă, lucrurile s-au schimbat radical  începând cu jocul 4 al setului 2.
Un declic s-a petrecut atunci în mintea jucătoarei noastre, care s-a relaxat brusc şi – după cum ştim deja că se întâmplă în acele momente – a început să joace cum ştie ea, adică foarte bine. A câştigat setul 2, dar în decisiv a ratat un moment crucial şi nu a mai reuşit să revină încă o dată.

Partida a durat 1h47′
Simona a început bine partida, cu un break câştigat la zero, dar a urmat o serie necruţătoare de 6 jocuri câştigate la rând de Serena, 3 break-uri, niciun joc neavând nevoie de avantaje.
Fostul lider WTA a reuşit să facă primul break – în jocul 3  – şi în setul 2, dar de acolo aspectul partidei s-a schimbat radical. Simona a început să joace foarte bine şi a început să domine schimburile. S-a câştigat cu serviciul până în ultimul joc, când ea a reuşit să înfrângă serviciul adversarei la prima oportunitate pe care şi-a creat-o.
În setul 3 s-a câştigat cu serviciul în primele 6 jocuri, dar jocul crucial, care putea schimba deznodământul partidei a fost al 6-lea când – la 3-2 – Halep a ratat 3 mingi de break. Scăpată de această apăsare, Williams a revenit în control, a câştigat imediat cu returul şi şi-a apărat acest avantaj până la final.

Simona Halep pierde 1060 de puncte WTA (1300 la ediţia trecută – 240, acum).

Serena Williams o va întâlni în sferturile de finală pe Karolina Plíšková (Cehia, 8 WTA) [7]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.