Galerie
Credit Foto: Jimmie48 Photography & Barbara Schett
Galerie videoclipuri la sfârşitul ştirii: conferinţa de presă, interviul de pe teren, momentele importante ale partidei

Simona Halep a acordat conferinţa de presă de după victoria din turul 2 al Australian Open 2019.

După ce la interviul de pe teren declarase că n-are idee cum a câştigat partida, Simona, relaxată, dar şi puţin înfrigurată după baia de gheaţă de după meci, a precizat:

Am luptat, am luptat din greu şi de aceea am câştigat astăzi. A fost un meci foarte greu, este foarte solidă şi a fost dificil să câştig anumite puncte mai uşor.
Nivelul a fost foarte ridicat. Am ratat câteva mingi la 3-0 în setul 2 şi apoi încrederea mi s-a diminuat, dar am reuşit să câştig şi doar asta contează.

În setul 2 am simţit ceva la picior, la muşchi, dar nu cred că este ceva periculos, cred că e din cauza oboselii, vom vedea mâine dimineaţă.

După partida cu Kanepi n-am dormit toată noaptea, mă dureau picioarele, a fost greu, ştiam că va fi aşa, loveşte puternic şi nu-mi place acel stil de joc, dar din fericire am avut ziua liberă şi am putut să recuperez.

Despre meciul cu Venus n-a prea vrut să vorbească (glumind), dar a spus totuşi:

Va fi dificil, dar nu va trebui să alerg atât de mult, pentru că punctele se vor termina repede. E o mare campioană şi e mereu o provocare pentru mine să le întâlnesc pe surori. Sunt încrezătoare, pentru că ştiu cum joacă, va trebui doar să fiu puternică.

Întrebată cum s-a simţit când a întâlnit o adversară precum Kenin, care joacă la fel ca ea:

Nu ştiu dacă joacă la fel ca mine, pentru că nu mă văd jucând, dar loveşte tare şi se deplasează foarte bine. Are o sincronizare bună, o tuşă excelentă. Are un viitor frumos.

Despre cum a luptat de la 2-4 în decisiv:

Am progresat faţă de anii trecuţi când renunţam uşor. Dar de un an, doi, lupt până la capăt şi chiar dacă pierd partida nu am regrete. Acum îmi propun să rămân în joc şi să joc la un nivel maxim.

Dacă are sentimentul că se repetă istoria de la ediţia trecută a turneului

Sper să joc finala, dar sper să nu fie la fel de greu (râzând). Beneficiez de încrederea pe care mi-a dat-o ediţia trecută şi sunt pregătită să joc 3 ore în fiecare tur chiar dacă nu sunt pregătită 100% pentru acest turneu. Important este că joc mai bine de la meci la meci şi voi lua doar partea bună de la fiecare dintre ele.
Îmi doresc să câştig fiecare partidă, intru pe teren cu acest gând, dar nu spun dinainte că voi câştiga un meci sau altul. N-am făcut niciodată aceasta. Toate meciurile sunt grele, fiecare adversară munceşte la fel de mult ca mine.

Chiar dacă am pierdut meciul cu Barty, tenisul meu a fost bun şi asta mi-a dat speranţe pentru un parcurs bun aici. Nu m-am gândit la rezultat, ci doar să joc, să văd ce se întâmplă şi să nu renunţ.
Voi încerca să recuperez, să mă pregătesc pentru partida din turul 3. Meciurile acestea lungi şi frecvenţa lor la început de an îmi sunt benefice şi fiecare victorie este importantă la acest nivel. Acum sunt pozitivă şi vreau să fiu bucuroasă.

Locul 1 nu mai reprezintă de-acum o presiune, dimpotrivă e un lucru bun că sunt încă acolo. Încerc să mă bucur de locul 1, nimic nu e rău legat de această poziţie.

Întrebată dacă ceva din ce i-a spus Darren la antrenamentele comune pe care le-au făcut înaintea turneului au ajutat-o pe plan psihic:

Tot ce îmi spune el este special. Mi-a spus să rămân puternică mental, căci n-am încă “picioarele de tenis”, dar că imi vor reveni. Îmi dă mereu sfaturi bune şi îl voi asculta întotdeauna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.