Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

 4 Slideshow-uri a câte 5 imagini din timpul partidei
Galerie GIF / videoclip, la sfârşitul ştirii

Simona Halep s-a calificat astăzi pentru a 4-a oară în optimile de finală ale Australian Open – după ediţiile din 2014, 2015, sferturi la ambele şi finala de anul trecut – şi pentru a 14-a oară în cele ale unui turneu de Mare Şlem (4 – Roland Garros, 3 – Wimbledon, 3 – US Open).

Ea a reuşit această performanţă în urma unui joc în netă creştere faţă de cel din primele două tururi, care s-a ridicat la nivelul celor din vara trecută. În mişcare permanentă, cu lovituri dibace, sigure, totul la adăpostul unui serviciu excelent.

În partida contând pentru turul 3 (R32) al Australian Open 2019:

Simona Halep (1 WTA) [1] – Venus Williams (SUA, 36) 6-2, 6-3

Partida a durat 1h17′.
În primul set, Simona a ratat mai întâi două mingi de break în jocul 3, dar în jocul 5 a fructificat prima oportunitate pe care şi-a creat-o. În ghemul următor i-a interzis în 4 rânduri re-break-ul lui Venus, ca apoi să câştige ea încă o dată cu returul, tot la prima oportunitate. În ultimul joc al manşei, liderul WTA a ratat o minge de set, a salvat una de break şi a încheiat imediat.
Halep a început setul 2 cu un break, dar în jocul următor nu a mai putut să împiedice re-breakul lui Venus. În al 3-lea Simona a mai ratat două oportunităţi de a câştiga cu returul, dar nu a mai făcut-o în jocul 7. Iar acum nu numai că şi-a apărat acest break, dar i-a mai adăugat încă unul în ultimul joc.

Credit Info: australian open.com

Simona acumulează 240 de puncte WTA – 1300 la ediţia trecută – un premiu financiar în valoare de 260.000 AUD (163.951 €) şi o va întâlni în optimile de finală pe Serena Williams (SUA, 16, clasament maxim: 1 WTA / iulie 2002, 37 de ani) [16], care astăzi a eliminat-o pe Dayana Yastremska (Ucraina, 57): 6-2, 6-1 în 1h7′.

Galerie videoclipuri (6)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.