Embed from Getty Images

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

5 Slideshow-uri a câte 5 imagini din timpul partidei
Interviul de pe teren, la sfârşitul ştirii

Simona Halep a obţinut astăzi a doua victorie la Australian Open 2019 şi s-a calificat pentru a 5-a oară în turul 3 al primului turneu de Mare Şlem al sezonului, după ediţiile din 2011 (s-a oprit), 2014, 2015 (sferturi, la ambele) şi finala de anul trecut.

Liderul WTA a fost nevoit să-şi testeze astăzi din plin rezistenţa fizică şi cea mentală în faţa unei jucătoare care venea după 6 victorii în circuit – 5 pentru titlul de la International Hobart şi încă una aici, în primul tur. Sofia Kenin a confirmat aceste rezultate, jucând şi astăzi excelent.
A rezultat un meci superb, cu un nivel al tenisului practicat de ambele jucătoare deosebit de ridicat.
Meritul Simonei a fost acelaşi ca în prima partidă şi ţinta ei declarată: nu a renunţat, a rămas concentrată în joc şi în aceste condiţii a reuşit să înfrângă rezistenţa acerbă a americancei. Era şi păcat să nu o facă, după ce reuşise atâtea bijuterii tehnice. Când mentalul Simonei se ridică la nivelul talentului, lucrurile se termină în majoritatea cazurilor bine.

Rezultatul partidei din turul 2 (R64) a fost:

Simona Halep (1 WTA) [1] – Sofia Kenin (SUA, 37) 6-3, 6-7(5), 6-4

Partida a durat 2h31′.
Simona a câştigat primul set datorită break-ului din primul joc, pe care l-a apărat fără probleme – nicio oportunitate de re-break a adversarei – şi căruia i-a mai adăugat un joc câştigat cu returul în ultimul game.
Ea a început bine şi setul 2: 3-0, datorită break-ului din jocul 2. Dar Kenin a crescut brusc nivelul, a făcut re-break în jocul 5 şi de-acolo s-a câştigat cu serviciul până în tie-break, unde a câştigat de la 4-5, 3 puncte la rând.
În decisiv, Simona a ratat în primul joc 3 mingi de break şi încă una în al 5-lea, dar în ghemul 6 americanca a fost cea care a câştigat prima cu returul. Liderul WTA a reacţionat imediat şi a echilibrat cu un re-break, ca apoi să câştige şi ultimele 3 jocuri ale partidei, printre care şi break-ul horătâtor din jocul 9.

Credit Info: australianopen.com

Simona acumulează 130 de puncte WTA, un premiu financiar în valoare de 155.000 AUD (97.377 €) şi o va întâlni în turul 3 pe Venus Williams (SUA, 36, clasament maxim: 1 WTA / 25 iulie 2002, 38 de ani), care astăzi a eliminat-o pe Alizé Cornet (Franţa, 46): 6-3, 4-6, 6-0 în 2h18′

Simona are un palmares direct cu Venus: 2-3, dar cel recent îi este net favorabil:

Credit Info: itftennis.com

Galerie videoclip / GIF (2)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.