După ce a câştigat astăzi partida din primul tur (R128) al Australian Open, Simona Halep a spus la conferinţa de presă:

Simona Halep, adversara din turul 2. Statisticile partidei de astăzi. Interviul de pe teren

Ştiam că va fi extrem de motivată la început, pentru că am jucat acum câteva luni şi partida aceea a fost foarte echilibrată. Ştiam, de asemenea, că are un forehand excelent, dar şi reverul ei a fost foarte bun astăzi, la fel şi serviciul.
Aşa că a trebuit s-o împing înapoi, s-o oblig să se deplaseze pe ambele părţi ale terenului.
Am servit destul de bine şi după acel prim set foarte greu, m-am relaxat şi am fost ceva mai agresivă, propunându-mi să închid eu câteva puncte, ceea ce mi-a reuşit.

Am folosit experienţa de la ediţiile trecute, când am întâlnit jucătoare puternice în primul tur. De exemplu, când m-au bătut în primul tur [Shelby] Rogers (în 2017, n.n.), [Shuai] Zhang (în 2016], [Sloane] Stephens (în 2013) şi am ştiut că dacă rămân în joc, şansele mele de a câştiga cresc. E greu să întâlneşti jucătoare care lovesc tare în primul tur, pentru că nu eşti pregătită 100%.

Mâna mă doare puţin, dar nimic periculos pentru moment, voi vedea mâine dimineaţă, la trezire. Nu ştiu de ce cad mereu în primul tur, dar poate că e un semn bun (râzând – face aluzie la căzătura din primul tur al ediţiei 2018, atunci când a jucat finala).

O cunosc pe Harriet Dart, dar n-am văzut-o jucând live, ştiu că este o adversară tare, ca oricare alta. Acum nu sunt pregătită să vorbesc despre următorul meci, pentru că de-abia l-am terminat pe acesta, îl voi pregăti mâine, împreună cu echipa mea.

Despre faptul că Dart nu a performat împotriva jucătoarelor importante:

E un avantaj şi un dezavantaj să porneşti ca favorită, pentru că toate vor să te bată. Dar dacă te gândeşti la asta, nu te mai concentrezi la jocul tău, ori eu tocmai asta vreau să fac. 

Avem încredere în propriile forţe şi înainte de Wimbledon, câştigasem Roland Garros şi atâtea alte turnee. Încrederea ţi-o dau meciurile câştigate şi nu un turneu anume. Acum mă simt bine pe teren, astăzi nu am obosit şi asta e un semn bun. De asemenea, sunt mulţumită de cum m-am mişcat, şi asta e important pe acest teren.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.