Într-unul din charterele care au adus jucători la Melbourne, Svetlana Kuznetsova a jucat rolul fotoreporterului.

Astfel am avut ocazia să le vedem una lângă alta pe Sorana şi Angelique Kerber [videoclip, mai jos], care la Melbourne fac parte din aceeaşi cohortă, adică se vor antrena împreună în prima săptămână a carantinei, iar în următoarea, cu alte două jucătoare.

Dar şi pe Dayana Yastremska, despre care mai nimeni nu-şi imagina că va fi prezentă la Melbourne, cunoscând faptul că a fost suspendată provizoriu, după ce în testul de urină i s-a descoperit o substanţă interzisă.

Imediat ITF a fost bombardată cu întrebări, iar Federaţia Internaţională a răspuns jurnaliştilor Jannik Schneider – specializat şi în probleme de dopaj – şi Tumaini Carayol / The Guardian, cum că:

Jucătoarea are încă dreptul să conteste suspendarea provizorie. În cazul în care o va face [oare de ce nu o fi contestat până acum?, n.n.] şi are câştig de cauză, atunci poate juca imediat.

Fără doar şi poate, corect din punct de vedere juridic, dar mai mult decât îndoielnic în contextul dat, când din ce în ce mai mulţi jucători pierd nu numai Australian Open, dar şi celelalte turnee de la Melbourne – cu implicaţii enorme, ce nu mai trebuiesc subliniate –  din cauza unui test covid pozitiv înaintea îmbarcării.
Care test, păstrând firul logic, are toate şansele să devină negativ peste una sau două săptămâni, înainte ca turneul de Grand Slam să înceapă.

Sau altfel spus: prezumţie de nevinovăţie în cazul jucătoarei din Ucraina, dar un nu hotărât, pentru o doua şansă acordată celor care au contractat virusul.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.