Ştire actualizată

Lucrurile s-au limpezit măcar într-o privinţă – şi nu într-o direcţie favorabilă – faţă de ce scriam azi dimineaţă.

Acum este cert că varianta cu jucătorii sosind la mijlocul lunii decembrie la Melbourne – pentru a efectua o carantină de 14 zile, înainte să joace evenimentele premergătoare Australian Open în statul Victoria – a picat definitiv.

Craig Tiley confirmă într-un mesaj [sursă Oleg S.@AnnaK_4ever] că interdicţia statului Victoria este definitivă şi vede partea bună în aceasta şi anume că jucătorii îşi vor petrece Crăciunul acasă.
Preşedintele Tennis Australia nu poate să ofere acum alte detalii: nici când vor putea jucătorii să vină la Melbourne, nici ce turnee – în afara Australian Open – se vor organiza.

Ştirea iniţială

Într-adevăr, rezervele la adresa optimismului exprimat public de Craig Tiley – preşedintele Tennis Australia (Federaţia Australiană) şi director executiv al Australian Open – s-au dovedit a fi întemeiate.

Chiar dacă organizatorii turneelor de la Adelaide, Brisbane, Hobart luaseră de bun triumfalismul lui Tiley şi anunţaseră mutarea evenimentelor în statul Victoria, rezervele exprimate de premierul statului, Daniel Andrews, au primit încă o confirmare din partea guvernului statului, care a anunţat că nu permite sosirea unui val de jucători şi membri ai echipelor, estimat la peste 500 de persoane, la jumătatea lunii decembrie.
Motivul ar fi acela că rata de infectare în Melbourne este acum egală cu zero şi nu doresc să pună această situaţie în pericol [videoclip, mai jos].

Mai ales că în statul Australia de Sud, au fost reintroduse restricţiile, după depistarea a noi cazuri.
Darren Cahill anunţă şi el pe Instagram că masca a devenit din nou obligatorie la Adelaide, capitala statului.

 

Daniel Andrews a detaliat ulterior şi a nuanţat, precizând că mai e mult de lucru, pentru că numărul mare de jucători ce ar urma să vină, ridică probleme uriaşe:

Trebuie să asigurăm siguranţa şi să organizăm totul cum trebuie. Lucrăm îndeaproape cu Tennis Australia şi negociereile sunt extrem de complicate. Ei sunt în contact cu partenerii lor. Suntem încrezători că vom organiza Australian Open, acest eveniment atât de important.

După cum se observă, el face referire doar la turneul de Grand Slam, nu şi la celelalte evenimente. Să nu uităm că în ianuarie este programată şi ATP Cup, competiţia pe echipe.

Şi ATP a trimis jucătorilor un memo intern – făcut public ca de obicei de americanul Mitchell Kruger (199 ATP) – în care sunt subliniate tocmai provocările noi care s-au ivit, legate de datele la care ar urma să ajungă în Australia jucătorii şi echipele lor.
Organizaţia tenisului masculin adaugă că lucrează îndeaproape cu Tennis Australia pentru întocmirea unui calendar care să asigure puncte şi premii financiare la nivelul aşteptărilor.

 

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.