Vorbeam zilele trecute despre Dayana Yastremska (29 WTA) căreia i se permisese călătoria la Melbourne, chiar dacă era suspendată provizoriu de către ITF, după ce la un control antidoping îi fusese depistată în organism o substanţă interzisă.

Atunci ITF motiva decizia de a-i permite deplasarea la Melbourne prin aceea că jucătoarea nu făcuse apel împotriva suspendării provizorii, iar dacă urma să-şi exercite acest drept şi ar fi avut câştig de cauză, ar fi avut drept de joc imediat.

În plus, jucătoarea ucraineană a venit cu charterul în care un însoţitor de zbor fusese testat pozitiv şi a fost plasată astfel în izolare totală

Ieri, ITF s-a pronunţat asupra apelului ei, iar decizia a fost că suspendarea provizorie se menţine, astfel că după ce va ieşi din carantină, nu va putea evolua la niciun turneu în Australia, conform acestei decizii.
Jucătoarea – care susţine că respectiva substanţă a fost rezultatul unei contaminări – mai are o cale de atac, la Curtea de Arbitraj Sportiv, dar o ipotetică decizie favorabilă ei, este puţin probabil că ar veni în timp util.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.