Jennifer Brady este jucătoarea cu progresul cel mai important de după reluarea tenisului, aceasta fiind perioada cea mai prolifică a carierei sale [am tratat subiectul pe larg, după victoria ei din sferturile de finală].

Astăzi ea a mai făcut un pas, depăşindu-şi cel mai bun rezultat la un turneu de Grand Slam, semifinala de la US Open 2020 unde era învinsă tocmai de adversara pe care o va întâlni sâmbătă –  deşi s-a numărat printre jucătoarele care au avut interzis la antrenamente timp de 14 zile după sosirea în Australia.

Astfel că finala Australian Open 2021 va fi:

Jennifer Brady (24) [22]Naomi Osaka (3 WTA) [3] 

Palmares direct: 1-2

Credit Info: itftennis.com

Semifinala de pe jumătatea inferioară
Serena Williams a izbucnit în lacrimi la conferinţa de presă

În semifinala de pe jumătatea superioară a tabloului ambele jucătoare au reuşit acelaşi număr de break-uri, trei, doar că cea din SUA a făcut cu unul mai mult în primul şi în al treilea set.
O partidă în care întreg dramatismul s-a concentrat în ultimul joc.

Credit Foto: @australianopen
Videoclip la sfârşitul ştirii

Jennifer Brady – Karolina Muchova (27) [25] 6-4, 3-6, 6-4

Partida a durat 1h55′.
După schimbul de break-uri din jocurile 2 şi 3 – primul reuşit de Brady – s-a mers cu serviciul, fără alte şanse de a câştiga la primire, până în al 10-lea, în care jucătoarea din SUA s-a desprins.
Setul al doilea a aparţinut Karolinei, care l-a început şi încheiat cu break-uri, între aceste două game-uri neexistând alte oportunităţi de break.
Paărea că decisivul va urma acelaşi tipar, după ce Jennifer câştigase la primire în jocul 3 şi serviciul nu-i fusese ameninţat până în ultimul game.
Dar Muchova a opus acolo o rezistenţă încrâncenată, profitând şi de faptul că Brady fusese părăsită tocmai atunci de primul serviciu. A salvat primele 4 mingi de meci, a ratat şi 3 mingi de break – pe prima Brady a apărat-o cu un as din serviciul al doilea – dar până la urmă a trebuit să se recunoască învinsă.

O partidă plăcută, ambele dând dovadă de fair-play şi găsind puterea să glumească şi în ultimul joc, care ar fi putut schimba soarta partidei.

Să mai precizăm că învinsa a câştigat mai multe puncte decât învingătoarea: 83-80.

Jennifer Brady s-a calificat în a doua finală a carierei, pe prima o câştiga la WTA Premier (500) Lexington 2020.

Jucătoarea americană în vârstă de 25 de ani, clasată acum pe cel mai bun loc al carierei, continuă să-şi îmbunătăţească poziţia în ierarhia WTA. Dacă după calificarea în semifinale era sigură de locul 16 WTA, acum şi l-a asigurat pe al 13-lea, pe care şi-l poate îmbunătăţi cu o poziţie, în cazul în care va câştiga finala.

Punctele şi premiile financiare pentru fiecare fază a turneului

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.