Naomi Osaka şi-a prelungit astăzi seria de victorii consecutive la turneele majore. A obţinut-o pe a 13-a la rând, cele 6 de la Australian Open 2021 fiind precedate de cele 7 care i-au adus titlul la US Open 2020 (nu a participat la Roland Garros).

Credit Foto: @wtatennis.com
Videoclip la sfârşitul ştirii

Ea a dominat în mare parte semifinala de pe jumătatea inferioară a tabloului, după ce a adoptat tactica potrivită împotriva Serenei Williams, pe care a şi materializat-o:

Naomi Osaka (3 WTA) [3] – Serena Williams (11) [10] 6-3, 6-4

Partida a durat 1h15′.
Începutul mai bun de meci al Serenei – 2-0, datorită unui break în primul joc – a fost contracarat de cele două jocuri – al 4-lea şi al 6-lea – câştigate la primire de Naomi, care a stabilit astfel scorul primului set, după ce Serena a ratat o minge de re-break în jocul 5.
Osaka a început setul al doilea cu un break, pe care şi l-a apărat fără probleme până în jocul 8, când a avut o perioadă de absenţă la serviciu – trei duble greşeli – care i-a permis adversarei să egaleze la 4.
A urmat însă o serie de 8 puncte consecutive ale lui Naomi, ea risipind astfel orice umbră de suspans sau îndoială.

Palmaresul direct a devenit acum 3-1 pentru Naomi, iar Serena a pierdut pentru prima dată în semifinalele Australian Open, după ce câştigase toate cele 8 partide pe care le jucase în această fază, urmate de 7 titluri şi o finală.

Naomi Osaka s-a calificat în 4-a finală de Grand Slam, pe primele trei le-a câştigat la US Open 2018, Australian Open 2019, US Open 2020 (aşadar, o finală în fiecare an).

Aceasta va fi a 10-a finală a carierei pentru jucătoarea din Japonia – palmares 6-3 – toate disputându-se pe hard:

  • 4 de Grand Slam: 3-0
  • 2 Premier Mandatory (WTA 1000): 2-0
  • 1 Premier 5 (WTA 1000): 0-1
  • 3 Premier (WTA 500): 1-2

Punctele şi premiile financiare pentru fiecare fază a turneului

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.