Craig Tiley, directorul Australian Open, spune într-un interviu acordat Australian Associated Press, că sunt analizate o serie de scenarii legate de ediţia 2021 a primului turneu de Mare Şlem al sezonului.

El pleacă de la cel mai pesimist scenariu, acela ca turneul să nu se dispute. Şi continuă cu cel mai optimist, un eveniment cu jucători care vor efectua carantina înainte de turneu şi doar cu spectatori australieni.

Eforturile pe care le fac organizatorii pentru ca evenimentul să se dispute sunt uriaşe, pentru că acesta are cele mai mari încasări din sportul australian.

Tiley aduce precizări suplimentare:

Am făcut proiecţii asupra deciziilor pe care trebuie să le luăm, când va trebui să le luăm, ce impact vor avea şi asupra cui şi de ce anume vor fi influenţate.
Am realizat toate acestea pentru echipa de 670 de persoane şi parteneri: media, sponsori, proprietarii de la care închiriem facilităţile.
Iar acum lucrăm cu jucătorii, le explicăm ce implicaţii are fiecare dintre scenarii, ce ar însemna pentru ei aplicarea lor.

Sezonul este suspendat oficial până pe 13 iulie, dar resemnarea legată de o îngheţare a circuitului până la sfârşitul anului pare să fie sentimenul dominant în aceste zile.
Dacă s-ar lua într-adevăr decizia suspendării sezonului 2020, atunci un început ratat al celui viitor ar avea probabil efecte dramatice asupra tenisului.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.