Roger Federer i-a confirmat ieri dimineaţă lui Craig Tiley, preşedintele Tennis Australia şi director executiv al Australian Open, că va participa la Australian Open 2021.

Roger, campion în 2018 la Australian Open

Roger – care a împlinit pe 8 august 39 de ani şi se clasează acum pe locul 4 ATP – ar participa astfel la a 22-a ediţie a turneului major – fără întrerupere începând cu cea din 2000 – pe care l-a câştigat în 6 rânduri – 2004, ’06, ’07, ’10, ’17, ’18 (ultimul câştigat până acum) – şi a fost finalist în 2009.
Anul acesta s-a oprit în semifinale. Acela a fost şi ultimul turneu pe care l-a jucat în 2020, pentru că ulterior a suferit două intervenţii artroscopice la genunchiul drept, iar în septembrie a anunţat că renunţă la restul sezonului.

Craig Tiley – care a confirmat şi prezenţa Serenei Williams – a dat detalii şi despre cum va fi organizat circuitul australian şi bula aferentă.
Jucătorii vor trebui să vină în Australia la mijlocul lunii decembrie, vor efectua o carantină de două săptămâni în diverse oraşe din Australia – în funcţie de ce turnee vor juca înainte – în care vor ieşi din hotel doar pentru antrenamente.

Publicul, într-o proporţie cuprinsă între 25% şi 50 %, faţă de anul trecut – negocierile cu oficialităţile statului Victoria sunt în curs – va putea asista la partide, iar toate manifestările, care se desfăşoară în mod tradiţional în marja turneului vor avea loc, respectându-se distanţarea socială.

Roger, campion la celelalte 5 ediţii ale Australian Open

Embed from Getty Images

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.