Serena Williams s-a calificat astăzi în a 9-a semifinală la Australian Open – şi în a 40-a la un turneu major [Roland Garros – 4, Wimbledon – 12, US Open – 15]:

Ea a egalat astăzi recordul de victorii la un turneu de Grand Slam [masculin şi feminin] a lui Roger Federer362, a devenit a doua cea mai vârstnică jucătoare din Era Open, care se califică în semifinale la un turneu major, după Billie Jean King la Wimbledon 1983 şi a bifat al 22-lea sezon consecutiv cu cel puţin o prezenţă în penultima fază la cele mai importante 4 turnee din circuit.

Mai mult, Serena are un palmares cu jucătoarele din top 5 WTA, la turneele de Grand Slam: 23-1, începând cu US Open 2008, singura înfrângere fiind cea în faţa Garbiñei Muguruza (4), în finala Roland Garros 2016.

Suport statistic: @TennisMyLife68, @JeuSetMaths

Jucătoarea care va împlini 40 de ani pe 26 septembrie a şi glumit pe tema vârstei la conferinţa de presă. Întrebată dacă îşi aduce aminte când a fost ultima dată când a simţit că poate domina raliuri foarte lungi în puncte consecutive – precum cele din jocul 7 al setului 2 – ea a răspuns că… s-a întâmplat în vara anului 1926 [conferinţa de presă la sfârşitul articolului].

Embed from Getty Images

În ce o priveşte pe Simona, ea a spus la conferinţa de presă [de asemenea, la sfârşitul ştirii] printre altele:

Serena a jucat foarte bine şi a meritat cu prisosinţă victoria.
Cred că am făcut un joc bun astă seară. Nu sunt dezamăgită de cum am evoluat. Atitudinea poate că a fost puţin negativă pe durata turneului, dar voi lucra la asta şi voi reveni cu certitudine mai puternică în această privinţă.

Sentimentul meu după acest meci este că nu am fost aşa departe, dar ea a fost mai puternică în momentele importante. Am avut 3-1 şi serviciul, dar nu m-a ajutat prea mult. Ar fi trebuit să servesc mai bine, dar azi nu am reuşit.
Accept că ea a fost mai puternică, dar cu un serviciu mai bun aş fi fost mai aproape.
Ea nu a servit atât de tare ca de obicei, a alternat serviciile şi asta m-a obligat să-mi schimb mereu poziţia la primire.
La rândul meu, am jucat bine la retur, dovadă break-urile.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.