Greu de ţinut pasul cu modificările dictate de organizatorii Australian Open şi de autorităţile statului Victoria.

De înţeles precauţia lor în condiţiile date, dar nu numai că totul devine extrem de complicat, dar apar în permanenţă modificări.

Ultima pe listă este aceea că primii 3 jucători de pe tabloul masculin – Novak Djokovic, Rafael Nadal şi Dominic Thiem – şi primele 3 jucătoare – Ashleigh Barty, Simona Halep şi Naomi Osaka – vor face carantina împreună cu echipele lor la Adelaide, nu la Melbourne.

După ce se vor scurge cele 15 zile de carantină, ei vor juca acolo meciuri demonstrative, pe 29 şi 30 ianuarie, înainte de a pleca spre Melbourne pentru a participa la ATP Cup, respectiv la cele două turnee WTA 500, care se vor disputa înaintea celui de Grand Slam.

Motivul este acela că la Melbourne deja s-a depăşit numărul de persoane autorizate de către statul Victoria, 1000. Se pare că peste 1200 sunt anunţaţi până acum şi atunci Craig Tiley – director Tennis Australia – a apelat la autorităţile statului Australia de Sud [videoclip, la sfârşitul ştirii, cu respectiva problemă abordată de la minutul 5]. Cum aceştia nu aveau niciun interes să ajute – citat din Tiley – au acceptat după ce li s-a oferit compensaţia respectivelor meciuri demonstrative.
Tiley a precizat că jucătorii cazaţi la Adelaide vor avea exact aceleaşi condiţii de carantină şi de antrenament precum cei de la Melbourne, infirmând astfel zvonurile apărute pe social media că ei vor fi privilegiaţi.

La Adelaide vor fi primiţi cel mult 50 de oameni – jucători şi echipele aferente – aşadar este de presupus că şi alţi participanţi vor fi mutaţi cu carantina acolo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.