Bianca Andreescu (9 WTA) a decis să se retragă de la turneul WTA 500 (fost Premier) Adelaide, care se va disputa săptămâna viitoare. Mai mult, nu mai apare nici pe lista de înscriere la WTA 500 Doha (1-6 martie).
Mai figurează pe cea de la WTA 1000 (fost Premier 5) Dubai (7-13 martie), rămâne de văzut, dacă se va deplasa în Orientul Mijlociu pentru acest unic turneu

O ştire de ultimă oră – sursă: jurnalista Stephanie Myles, de la site-ul canadian opencourt.ca – o dă absentă şi de la turneul de la Dubai.

Bianca şi-a făcut reintrarea după o pauză de 14 luni – cauzată de o accidentare la genunchi – direct la Australian Open, unde a trecut în primul tur de Mihaela Buzărnescu (138), ca apoi să piardă la Su-Wei Hsieh (71).
În a doua săptămână a turneului de Grand Slam a participat la turneul jucătoarelor eliminate, WTA 250 (fost International) “Phillip Island Trophy”, unde a obţinut victorii – la Madison Brengle (85), Zarina Diyas (83), kazaha a abandonat după primul set, şi Irina Begu (74) – înainte de a pierde semifinala cu Maria Bouzkova (50).
Cele trei partide încheiate în trei seturi au durat foarte mult, iar Bianca a arătat câte ceva din tenisul care i-a permis excepţionalele rezultate din 2019
, completate cu încă trei victorii la WTA Premier Mandatory Beijing, pentru o serie de 17 victorii consecutive în circuit [să nu uităm că şi în 2019 ascensiunea îi fusese oprită la un moment dat de o accidentare la umăr, care a ţinut-o departe de teren timp de două luni, între Miami şi Roland Garros.]

Totuşi, deseori a părut că nu este deloc în largul ei la Melbourne, starea de iritare care apărea frecvent fiind una simptomatică.
Se vedea că doreşte mai mult, dar ceva o împiedica să execute ce are de gând.
Atunci am pus această stare pe seama dificultăţii de a se reobişnui cu rigorile circuitului, acum nu putem decât să ne gândim că fie ceva nu este în regulă, fie mai are nevoie de încă o perioadă de pregătire.

Jucătoarea nu a postat încă nimic pe reţelele de socializare, legat de retragerile respective.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.