RTF (Federaţia de Tenis din Rusia) avea nevoie de o singură partidă câştigată, astăzi în ultima întâlnire a Grupei A, pentru a se clasa pe primul loc şi a se califica astfel în semifinalele Turneului Final al “Billie Jean King Cup“. Iar adversara ei, deţinătoarea titlului, Franţa, de toate cele trei puncte.

Credit Foto: Paul Zimmer / billiejeankingcup.com

Întâlnirea a început bine pentru Franţa, tânăra Clara Burel (77) obţinând prima victorie în competiţia pe echipe şi prima a carierei în faţa unei jucătoare din top 50: 3-6, 6-4, 6-3 în 1h56′ cu Ekaterina Alexandrova (32).
Despre Clara Burel (20 de ani, clasament maxim: 75 WTA / acum două săptămâni) vorbeam ultima dată înaintea partidei din optimile de finală ale WTA 250 Nur-Sultan, unde era eliminată de Jaqueline Cristian.

Nici a doua partidă nu a început bine pentru jucătoarele din Rusia, Anastasia Pavlyuchenkova (12) pierzând primul set în faţa lui Alizé Cornet (59).
Dar, treptat, jucătoarea din Rusia a preluat iniţiativa, cea franceză a şi căzut destul de rău în setul decisiv. Astfel RFT a obţinut punctul de care avea nevoie: 5-7, 6-4, 6-2 în 2h33′.

Ulterior RFT a câştigat şi meciul de dublu.

 

 

 

 

 

RTF o va întâlni în semifinalele care se vor disputa vineri, pe învingătoarea din Grupa C, aceasta urmând să fie decisă astăzi (miercuri) în întâlnirea SUA Spania.

Ultimele partide din grupele B şi D se dispută joi.

Loturile şi  grupele, pe site-ul competiţiei
Ordinea de joc, de asemenea

Turneul este transmis în România de Digi Sport

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.