Carla Suárez Navarro a jucat la Turneul Final al “Billie Jean King Cup“, care se dispută la Praga, ultima dată în carieră.
Ultima partidă a fost cea de dublu, jucată luni, în prima rundă.
Ieri, a fost sărbătorită de coechipiere, adversare şi organizatori [videoclip, la sfârşitul ştirii]:

Credit Foto: Paul Zimmer, Martin Sidorjak / billiejeankingcup.com

Jucătoarea în vârstă de 33 de ani împliniţi pe 3 septembrie, care anul acesta s-a vindecat după o maladie cumplită şi apoi a reintrat în circuit, anunţase că îşi va încheia cariera după ce va evolua pentru ultima dată pentru ţara ei în competiţia pe echipe.

Astfel, ea încheie o carieră în care a avut maxime ale clasamentului, 6 WTA la simplu / februarie 2016 – două titluri după 11 finale – şi 11 WTA la dublu / aprilie 2015 – 3 titluri după 9 finale, printre care cea de la Turneul Final WTA 2015 (/ Garbiñe Muguruza).
În competiţia pe echipe – fost Fed Cup – are un palmares de 17-9 la simplu şi 2-3 la dublu.

*

Astăzi (vineri) se dispută semifinalele ediţiei 2021, prima în forma cu Turneu Final:

  • de la ora 11.30:

RTF (Rusia)SUA

  • de la ora 18.00

AustraliaElveţia

 

Dacă despre calificarea din grupa A, a echipei Federaţiei de Tenis din Rusia (clasamentul final, mai sus) am vorbit, celelalte trei reprezentative s-au calificat astfel:

  • din Grupa C, SUA după ce a învins Spania cu 2-1 şi toate echipele au încheiat grupa cu câte o victorie şi un palmares partide câştigate 3-3. Astfel echipa nord-americană s-a calificat datorită setaverajului mai bun.
  • în Grupa B, Australia a câştigat şi a doua întâlnire din grupă
  • în Grupa D, Elveţia a învins Cehia în întâlnirea decisivă, datorită unei noi prestaţii excelente a campioanei olimpice, care a învins-o pe cea de la Roland Garros, dar şi a surprizătoarei victorii a dublului elveţian, probă la care gazdele – indiferent de ce echipă aliniază şi acum a fost una valoroasă – sunt redutabile. 

Loturile şi  grupele, pe site-ul competiţiei
Ordinea de joc, de asemenea

Turneul este transmis în România de Digi Sport

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.