Calendarul WTA post-Roland Garros a devenit din nou incert, din motivele binecunoscute.

Ultimele actualizări ar fi:

  • acum câteva minute organizatorii WTA International “Upper Austria LadiesLinz au anunţat că ediţia 2020 a turneului se va disputa între 7-15 noiembrie. În comunicat se prevede şi prezenţa a 1000 de spectatori pe zi.
    Turneul, care îşi va serba anul acesta ediţia cu numărul 30 şi care se dispută pe hard, fusese programat iniţial în săptămâna 12-18 octombrie.
    Deţinătoarea titului este Cori Gauff, care anul trecut cucerea aici primul şi singurul titlu, de până acum, al carierei
  • în schimb, WTA Premier “Kremlin Cup” Moscova, care era programat între 26 octombrie – 1 noiembrie şi care în vremuri normale era ultimul din sezonul regulat, unde jucătoarele puteau obţine ultimul bilet – la propriu şi la figurat – pentru Turneul Final WTA din China – cum a fost în 2019 sau 2016 – a fost anulat, la fel ca evenimentul ATP 250 Series din capitala Rusiei
  • a început să fie afectat şi calendarul sezonului 2021, prima victimă fiind WTA International “ASB Classic” Auckland – acolo unde Serena câştiga singurul titlu în ultimii aproape 4 ani – desigur din cauza carantinei de 14 zile impusă jucătorilor care vor participa la circuitul australian.
    Aceeaşi soartă pare să fie hărăzită şi WTA International “Shenzhen Open”, programat tot în prima săptămână a sezonului
  • probleme au apărut însă în viitorul apropiat şi pentru noul eveniment WTA Premier “J&T Banka Ostrava Open” (17-25 octombrie), din cauza recrudescenţei pandemiei din Cehia şi a măsurilor luate de guvern, care a interzis manifestările sportive. Speranţe rămân totuşi, în aceste zile fiind aşteptată o derogare, care să permită desfăşurarea turneului şi care a fost deja solicitată de organizatori. Dar sunt slabe şanse ca accesul spectatorilor să fie permis.

În aceste condiţii, zvonul care începuse să circule în legătură cu un Turneu Final WTA la sfârşitul sezonului, în Cehia, pierde din consistenţă. Vom reveni, în legătură cu acest subiect, dacă va fi cazul.

Credit Foto: @wtalinz

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.