Credit Foto: Jimmie48 Tennis Photography

Associated Press citează un comunicat al Administraţiei Generale a Sporturilor din China în care se anunţă anularea tuturor evenimentelor sportive din 2020, cu excepţia celor pregătitoare pentru Jocurile Olimpice de iarnă din 2022, care se vor disputa la Beijing.

Implicaţiile asupra tenisului sunt evidente – calendarele iniţiale ATP şi WTA – dar nu atât de surprinzătoare, deoarece era greu de imaginat că jucătorii s-ar fi îngrămădit să plece înspre China.

De altfel, ATP, realistă, nici n-a trecut turneele din China în calendarul provizoriu de după reluare. Doar WTA, încremenită în propriile iluzii sau servilă faţă de sponsorii chinezi, a completat calendarul “propus”, până la sfârşitul sezonului, inclusiv Turneul Final WTA, de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat şi inducând astfel confuzie în rândul celor apropiaţi de fenomen.

Tocmai această dependenţă a WTA faţă de sponsorii chinezi riscă acum să provoace o criză majoră a organizaţiei, ameninţând însăşi existenţa ei. Vom reveni cu amănunte.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.