Credit Foto: Srdjan Stevanovic / daviscup.com

Ieri au fost trase la sorţi, la Madrid – gazda primului Turneul Final al Cupei Davis, care începând cu acest an îşi schimbă formatul de desfăşurare – grupele competiţiei:

Credit foto: daviscup.com

Grupele se vor disputa de luni până joi, în săptămâna 18-24 noiembrie.
Echipele clasate pe primul loc în fiecare grupă, plus cele mai bine clasate de pe locurile 2 se califică în sferturile de finală (care se vor disputa vineri).

Semifinalele se jocă vineri şi finala, duminică.

Cele 14 echipe care nu vor ajunge în semifinale vor juca anul viitor în turul calificativ pentru Turneul Final (Baraj), iar cele două reprezentative cu rezultatele cele mai slabe în grupe vor retrograda în Grupele Zonale.

Învinsele din Baraj vor juca în Grupele Zonale, repartizarea în cele 3 divizii, adică Grupele Zonale I, II şi III, urmând să se facă tot pe baza clasamentului, la fel ca anul acesta, sistem care a stârnit numeroase controverse şi chiar proteste oficiale, ale federaţiilor care s-au considerat – pe bună dreptate – nedreptăţite.

*

Echipa României va întâlni acasă – pe 5-6 aprilie 2019 – Zimbabwe, în grupa Zonală II Europa / Africa, miza nefiind promovarea / retrogradarea în / din aceasta, căci repartizarea în una din cele 3 grupe se va face tot conform clasamentului. Cu alte cuvinte, vor juca pentru clasament.

Echipa Zimbabwe are doi jucători în clasamentul ATP la simplu: Takanyi Garanganga (431, clasament maxim: 288 / 2014, 28 de ani) şi Bejamin Lock (552, clasament maxim: 175 ATP / noiembrie 2018, 25 de ani) şi 3 în cel de dublu: Lock – 260 ATP, Garanganga – 810 ATP, cărora li se adaugă Courtney John Lock (681, 22 de ani).
La ediţia trecută, Zimbabwe a jucat tot în Grupa a II-a şi după ce a învins Turcia cu 3-1, a pierdut 1-4 cu Polonia, înainte ca aceasta să învingă România: 3-2.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.