Echipa Spaniei a cucerit astăzi pentru a 6-a oară Cupa Davis sau, altfel spus, a devenit pentru a 6-a oară campioană mondială pe echipe, primele 5 titluri au fost cele din 2000, 2004, 2008, 2009 şi 2011.

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

Finala celei de-a 120-a ediţii a competiţiei, prima disputată în formatul cu Turneu Final, cu denumirea oficială “Davis Cup by Rakuten Madrid Finals” s-a încheiat cu rezultatul:

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

SPANIA – CANADA 2-0

Roberto Bautista-Agut (9 ATP) – Félix Auger-Aliassime (21) 7-6(3), 6-3 în 1h50′

Partida a durat 1h50′.
Primul set a fost lipsit de break-uri şi a existat o singură oportunitate de a câştiga cu returul, cea a canadianului din jocul 8.
În setul 2, Bautista Agut s-a distanţat la 3-0, după break-ul din jocul 2, Auger-Aliassime l-a recuperat în game-ul 5, dar spaniolul  a mai câştigat o dată cu returul şi s-a desprins definitiv.

Roberto s-a întors la echipă după ce şi-a înmormântat tatăl, care a decedat joi.

Rafael Nadal (1) – Denis Shapovalov (15) 6-3, 7-6(7)

Partida a durat 1h57′.
Singurul break al primului set a fost cel al lui Nadal din jocul 6, Shapovalov necreându-şi nicio oportunitate de a câştiga cu returul.
Setul 2 a fost mult mai echilibrat canadianul opunând o rezistenţă acerbă. El a avut şi o şansă de break, ratată, dar cum şi Nadal le-a ratat pe cele 3 ale lui s-a ajuns la tie-break, unde Rafa s-a desprins de la 4-4, Denis a salvat două mingi de meci şi la 7-6 a avut o minge de set. Ultimele puncte ale competiţiei au fost însă câştigate de Spania.

Rafael Nadal şi-a extins astfel performanţele pe care le-am menţionat ieri, ajungând la 29 de victorii consecutive la simplu şi 32, dacă le adăugăm şi pe cele de la dublu.

Dar dincolo de cifrele seci, realizarea de aici a lui Rafa este ieşită din comun. La capătul unui sezon extenuant, în care ca de obicei, accidentările nu l-au ocolit şi în care a reuşit să obţină din nou rezultate excepţionale în circuit, a găsit forţa să lupte cu determinare şi în această competiţie aprig contestată şi să-şi poarte ţara spre victorie.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.