Echipa României a câştigat întâlnirea cu Portugalia din cadrul Grupei Mondiale I a Cupei Davis.
Rămâne ca toate partidele acestei faze să se încheie, pentru ca – în funcţie de clasamentul ITF pe naţiuni care va fi publicat mâine – să fie decise dintre cele 12 învingătoare, 8 echipe calificate direct pentru Turul Calificativ al Turneului Final 2022.

Celelalte 4 vor mai disputa un baraj în luna noiembrie pentru a juca în Turul Calificativ [formatul descris pe site-ul  competiţiei şi întâlnirile acestei faze & clasamentul pe naţiuni vechi].

Astăzi, în ziua a doua a întâlnirii:

Credit Foto: Robert Ghement / davicup.com & @RomaniaDavisCupTeam

Marius Copil (418 ATP la dublu) / Horia Tecău (16) – Nuno Borges (318) / João Sousa (137) 6-4, 6-3

Partida a durat 1h12′.
Echipa României şi-a câştigat toate jocurile de serviciu – n-a avut de înfruntat nicio minge de break – cărora le-a adăugat două break-uri, în jocurile 10, respectiv 7.

Marius Copil (250) – João Sousa (150) 6-3, 2-6, 6-4

Partida a durat 1h45′.
Marius a câştigat primul set, datorită break-ului din jocul 2, când a convertit a treia minge de break. Acestea au fost şi singurele ocazii de a câştiga la primire  din set, de ambele părţi.
În setul al doilea, Sousa s-a desprins de la 2-2, cu break-uri în jocurile 6 şi 8, în timp ce Marius nu şi-a creat nicio şansă de break.
În decisiv s-a câştigat cu serviciul în primele şase jocuri, iar în al 7-lea, Marius a reuşit break-ul şi cu ajutorul lui Sousa, care a ratat o lovitură la fileu, la ultimul punct. Jucătorul nostru şi-a păstrat avantajul, fără alte evenimente, până la sfârşitul partidei.
Palmaresul a devenit acum 3-2 pentru Copil.
Marius a servit 10 aşi, a câştigat 75 din punctele disputate – 51 la serviciu şi 24 la primire – iar João a câştigat tot 75 de puncte şi tot 51 / 24. 

Ultima partidă nu s-a mai disputat, astfel că scorul final al întâlnirii a fost:

ROMÂNIA – PORTUGALIA 3-1

Tragerea la sorţi [ştire actualizată cu fotografii]

Lotul echipei României şi miza întâlnirii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.