Acum câteva zile, Novak Djokovic îşi exprima rezervele legate de disputarea US Open în condiţiile preconizate de organizatori.

Astăzi a fost contrazis de către Daniel Evans, care a spus într-un interviu acordat BBC:

Cred că jucătorii mai trebuie să şi lase de la ei.
Nu cred că e un inconvenient atât de mare să nu poţi avea decât o persoană în echipă, pentru că majoritatea celor de pe tablou merg doar cu antrenorul.
Nu toată lumea are fizioterapeut şi preparator fizic personal, ca Novak, aşa că acest argument nu este valabil decât pentru jucătorii foarte mari.

Apoi şi-a expus argumentul său:

Este extraordinar ce a făcut ATP cu fondul de ajutorare, dar nimic nu este mai important decât banii pe care jucătorii îi primesc la un turneu de Mare Şlem.
Aici cred că jucătorii ar trebui să-şi armonizeze punctele de vedere, iar Novak şi Rafa ar trebui să-i ajute pe cei cu clasamente mai slabe să câştige nişte bani.

În final, britanicul clasat pe cel mai bun loc al carierei: 28 ATP, s-a apropiat de poziţia exprimată de Rafael Nadal:

Sigur că nu este vorba doar despre bani, este vorba şi despre sănătate, dar dacă în această privinţă există siguranţă, nu cred că a avea doar antrenorul cu tine ar fi un motiv pentru a nu participa la turneu.

Declaraţiile britanicului nu par a fi polemice, mai degrabă ele pot fi interpretate ca o rugăminte pentru cei “3 mari”, de a nu bloca disputarea turneului de Grand Slam la şedinţa pe care ATP o va ţine cu jucătorii pe 10 iunie. 

*

Altfel, deocamdată neoficial, s-a aflat că au fost programate calificările Roland Garros. Conform site-ului francez tennisactu.net, acestea se vor disputa între 21 şi 26 septembrie, urmând ca partidele de pe tablourile principale să aibă loc între 27 septembrie – 11 octombrie.
Astfel, drumul spre varianta de calendar pe care am descris-o zilele trecute ar fi deschis.

Singurul conflict de programare ar fi suprapunerea calificărilor cu întâlnirile Grupei Mondiale I a Cupei Davis – România este programată să joace acasă cu Portugalia – dar oricum ar fi fost puţin probabil ca acestea să se dispute în actualele condiţii de călătorie dificile, mai ales că în 10 dintre ele, adversarele sunt de pe continente diferite.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.