Dayana Yastremska a fost găsită nevinovată de către un Tribunal Independent, în legătură cu acuzaţiile de dopaj.

S-a reţinut că a existat o încălcare a regulamentului, dar nu a existat nici intenţie, nici neglijenţă din partea jucătoarei, astfel că va putea juca imediat.
Să precizăm că ea nu mai este prezentă pe lista de înscriere a turneului de la Wimbledon, aşa cum aflasem ieri, figurând ca retrasă. Deocamdată nu se ştie dacă această decizie este reversibilă.

Comunicatul ITF

A fost admisă de către instanţă apărarea jucătoarei pe care a avut ocazia să şi-o susţină pentru prima dată personal, în sensul că proba recoltată a fost contaminată. Decizia nu este definitivă, aceasta putând fi atacată la Curtea de Arbitraj Sportiv, atât de către WADA, cât şi de organizaţia ucraineană anti-doping. 

Jucătoarea fusese depistată pozitiv la mesterolone, dar ea a fost încrezătoare încă de la început că este nevinovată şi că îi va fi ridicată suspendarea. Astfel, a călătorit în Australia, dar nu a putut juca acolo, după ce primul apel îi fusese respins.

Dayana, în vârstă de 21 de ani, împliniţi pe 15 mai, clasată acum pe locul 37 WTA (clasament maxim: 21 WTA / ianuarie 2020), nu mai jucase  din luna noiembrie a anului trecut, atunci când avusese un sfârşit de sezon dezamăgitor, 3 înfrângeri, la ultimele 3 turnee disputate.

Aseară a publicat un comunicat pe reţelele de socializare, în care – alăturat fotogrfiei de mai jos – îşi exprimă satisfacţia pentru decizie şi mulţumeşte celor care au sprijinit-o, în primul rând, firmei de management, Top 5:

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.