Sasha Bajin – desemnat antrenorul anului în 2018 – a ajuns la a 3-a despărţire de o elevă în ultimul an şi jumătate.

După ce Naomi Osaka întrerupea colaborarea cu cel care o ajuta să câştige două titluri majore şi unul WTA Premier Mandatory, a urmat Kristina Mladenovic, alături de care nu a rezistat decât 7 luni.

Ieri, Dayana Yastremska (25 WTA) a anunţat pe Twitter că după US Open, Sasha Bajin nu va mai fi antrenorul ei [tweet, mai jos]. Sasha i-a mulţumit la rândul lui, dând, politicos, vina pe situaţia globală, care i-a obligat să stea 6 luni separaţi:

Colaborarea dintre jucătoarea ucraineană şi antrenorul german începuse în noiembrie anul trecut, iar singurul rezultat notabil a fost finala de la WTA Premier Adelaide, în primul turneu al sezonului.
În rest, Dayana a obţinut cel mult două victorii la următoarele 6 evenimente la care a participat, ultima înfrângere a înregistrat-o în turul 2 al US Open, la Madison Brengle (84): 6-2, 6-3 pentru americancă.

Singura victorie importantă a fost la Sofia Kenin (5) în turul 2 al Premier Dubai.

Unul din momentele tensionate dintre ei – pe care l-am evidenţiat la vremea respectivă pe TENISite.Group – răzbătuse şi pe reţelele de socializare: după ce Dayana fusese învinsă categoric de Naomi Osaka în optimile “Western & Southern Open”, Sasha – fairplay – şi-a felicitat fosta elevă:

 

Felicitări lui Naomi şi echipei. A fost jucătoarea mai bună astăzi. Succes în continuare

Dayana a recţionat:

Am crezut mereu că eu sunt jucătoarea mai bună pe teren pentru tine, chiar şi atunci când pierd

La vremea aceea, puteam să interpretăm răspunsul ei şi ca pe o glumă, acum înţelegem că nu a fost aşa.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.