Kevin Krawietz şi Andreas Mies sunt deţinătorii titlului în proba de dublu, la Roland Garros.

Anul trecut, furnizau o mare surpriză şi câştigau primul titlu de Grand Slam, la a doua finală jucată în circuit. În februarie deveniseră campioni la ATP 250 Series New York 2019 şi ulterior, în octombrie, la 250 Series Anvers, rămânând neînvinşi în finale.

Într-un interviu acordat săptămânalului “Spiegel”, Kevin (13 ATP, 29 de ani) povesteşte cum îşi petrece timpul pe durata întreruperii circuitului, la München.

În afara îndeletnicirilor uzuale – 3-4 antrenamente pe săptămână la sală, beneficiind de permisiunea care a fost acordată jucătorilor profesionişti, curse cu rolele pe malul canalului Nymphenburg – el mai are una cu totul atipică.

Lucrează pentru un salariu de 450 € / lună la un discounter, mai precis pune marfă pe rafturi, aruncă ambalajele goale şi ajută şi în alte compartimente. Săptămâna trecută a asigurat securitatea în faţa magazinului, iar altă dată a dezinfectat maşinile de aprovizionare.

El spune că astfel înţelege mai bine lumea reală şi problemele pe care le au de înfruntat angajaţii: colegii lui se trezesc la 5.00 şi la 5.30 deja aranjează marfa pe rafturi.

Bineînţeles că Krawietz este nerăbdător să se întoarcă în circuit. Până acum, premiile financiare pe care le-a obţinut în carieră sunt în valoare de  1.075.777 USD.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.