Până şi Dominic Thiem s-a săturat de tenisul neoficial din vremea pandemiei, chiar dacă a fost cel mai activ şi mai performant jucător în această perioadă: 6 evenimente disputate, dintre care a câştigat 4 – “Adria Tour”, Belgrad, “Austrian Pro Series” (ambele pe zgură), “bett1 ACES”, Berlin (iarbă), “bett1 ACES”, Berlin (hard) şi a fost finalist la propriul eveniment, “Thiem’s7”, Kitzbühel. Sau altfel calculat, 28 de partide jucate, dintre care a câştigat 25.

După victoria de ieri, al 3-lea jucător din ierarhia ATP a spus că acesta va fi ultimul turneu neoficial jucat şi speră că următoarea dată va juca la US Open, desigur dacă acesta se va disputa [videoclip, mai jos].

*

Nimic nu este însă sigur în ce priveşte circuitul american.

Elementul crucial în decizia jucătorilor europeni, legată de participarea la US Open (31 august – 13 septembrie), este dacă la revenire vor trebui să efectueze carantina de 15 zile.

Decizia Uniunii Europene este clară în această privinţă, cetăţenii care vin din SUA sunt obligaţi să bifeze carantina, singura portiţă ar fi ca jucătorii de tenis să fie exceptaţi, fiind încadraţi în categoria:

Lucrători cu o calificare înaltă a căror activitate este necesară şi nu poate fi amânată sau efectuată de la distanţă, inclusiv sportivii de înaltă performanţă la evenimente de pe teritoriul Spaniei.

Conform cotidianului spaniol as.com această clauză ar putea fi activată pentru participanţii la turneul combinat ATP Masters 1000 / WTA Premier Mandatory “Mutua Madrid Open” (14-20 septembrie), mai ales că există precedentul, Consiliul Superior pentru Sport din Spania aplicând derogarea în cazul Marelui Premiu de Motociclism viteză, care s-a disputat weekendul trecut la Jerez.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.