Vorbeam acum două zile despre accidentarea lui Dominic Thiem în primul meci pe care l-a jucat la ATP 250 “Mallorca Championships”.
După ce primul RMN efectuat la Palma de Mallorca nu a fost concludent, Dominic s-a dus la un medic specialist din Barcelona, Dr. Angel Ruiz Cotorro, iar după consultaţie şi alte teste  diagnosticul a fost unul dur.

Într-un comunicat publicat pe reţelele de socializare acum puţin timp, el scrie că este vorba  despre o desprindere a învelişului posterior al părţii ulnare, care nu-i va permite să se pregătească timp de câteva săptămâni. Mai mult, timp de 5 săptămâni va purta o atelă, iar apoi va începe procesul de recuperare.
Va rămâne sub supravegherea respectivului medic specialist, se arată decis să urmeze tratamentul indicat şi speră să revină cât mai repede pe teren.

Deocamdată şi-a anunţat retragerea de la Wimbledon (28 iunie – 11 iulie), ATP 500 Hamburg (12-18 iulie) şi ATP 250 Gstaad (19-25 iulie). De la Jocurile Olimpice şi-o anunţase săptămâna trecută.

Dar marea miză rămâne US Open (30 august – 12 septembrie), unde este deţinătorul titlului. Un sezon cât se poate de nefericit pentru jucătorul austriac, care are anul acesta un palmares victorii – înfrângeri 9-9, cu cel mai bun rezultat semifinala de la ATP Masters 1000 Madrid, urmat de optimile de la Australian Open, în rest, înfrângeri în primul sau în al doilea meci la celelalte 6 turnee pe care le-a disputat.

Un exemplu despre cât de repede se pot schimba lucrurile în acest sport, pentru că anul trecut Thiem juca în timpul întreruperii evenimente amicale pe bandă rulantă, într-o condiţie fizică fără cusur şi fără urmă de oboseală, dovadă titlul de Grand Slam, cucerit imediat după reluarea tenisului şi finala în care se califica la “Nitto ATP Finals” 2020. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.