La Academia Tipsarevic de la Belgrad se joacă pentru a 6-a săptămână la rând evenimentul Eastern European Championships. Formatul este acelaşi: partide în grupe, urmate de un meci de clasament.

În 3 dintre cele 6 săptămâni – prima, atunci când a avut rezultate foarte bune, a doua şi a cincea a evoluat şi jucatorul nostru Nini Dica (1113 ATP, 18 ani). În cea din urmă a  trebuit să se retragă, după ce a suferit o accidentare, care s-a dovedit a nu fi gravă şi care este în curs de vindecare.
Nini nu se mai pregăteşte tot timpul la Academia Tipsarevic – a fost elevul ei timp de un an şi jumătate – dar merge des acolo, făcând naveta între Timişoara şi Belgrad. Anul acesta a revenit în ţară pentru a-şi da Bacalaureatul şi a abordat evenimentul disputat pe hard fără meciuri jucate, din cauza situaţiei actuale.
După acest tur de forţă, şi-a îngăduit o scurtă vacanţă, pe care o petrece zilele acestea în Grecia.

*

Săptămâna aceasta a reintrat aici Borna Coric (33 ATP), care fusese depistat cu coronavirus la Zadar.
După o primă victorie – luni – 7-5, 4-6, 6-1 cu turcul Ergi Kirkin (515), ieri l-a întâlnit pe bulgarul Alexandar Lazarov (539, clasament maxim: 482 ATP / aprilie 2019, 22 de ani), pe care îl ştim de la ATP Cup 2020. Partida a avut o desfăşurare ciudată:

  • Borna a pierdut primul set – 6-7(8) – după ce reuşise să revină de la 0-4, salvase o minge de set la 5-6, încă una, în tie-break, la 6-7 şi ratase la rându-i două la 6-5 şi 8-7
  • în al doilea, croatul a salvat o minge de meci la 5-6, cu returul şi apoi s-a impus: 7-6(5)
  • pentru ca în decisiv – după două jocuri animate, decise la avantaje, ambele câştigate de Lazarov, Coric să abandoneze

Motivul nu este deocamdată cunoscut – nici de presa croată – dar ca de obicei în asemenea situaţii pe reţele s-a declanşat, la adresa croatului, furia oarbă a pariorilor dezamăgiţi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.