După ce a devenit campion la “Eddie Herr International Junior Championship”, Alexandru Coman i-a acordat un interviu lui Colette Lewis, autoarea celui mai important blog care acoperă tenisul juvenil, zootennis.com.

 

Credit Foto: IMG Academy

Înainte de a citi cum a descris Alex ultima partidă şi a vedea care au fost impresiile lui, să precizăm că pentru el urmează Orange Bowl. Săptămâna viitoare va participa la categoria de vârstă U16 (băieţi sub 16 ani), care se va disputa pe zgură, pentru ca peste încă o săptămână să revină la categoria lui de vârstă şi să joace Orange Bowl Junior, acesta urmând să se dispute pe hard.

O încercare dificilă pentru foarte tânărul jucător, care va evolua trei săptămâni la rând, alternând suprafeţele.
El a ajuns deja la Miami, cel mai important turneu al juniorilor după – sau alături, după unii specialişti – cele de Mare Şlem, desfăşurându-se începând cu 2011, la Plantation, care face parte din zona metropolitană a celui mai mare oraş din Florida.

Dar să-i dăm cuvântul lui Alex:

La 5-4 şi minge de meci, cred că am fost puţin emoţionat pentru că eram pe cale să câştig meciul şi turneul. Din fericire, am reuşit să-mi stăpânesc emoţiile şi să închei în două seturi, fără să fiu nevoit să-l joc pe al treilea.

Apoi el şi-a exprimat gratitudinea pentru ITF, care prin intermediul programului Junior Grand Slam Development i-a facilitat deplasarea ca membru al echipei U14:

Fără ei nu puteam să ajung aici.
Am un sentiment de satisfacţie după ce am devenit campion aici, dar acum sunt foarte emoţionat.
Sunt conştient că titlul de la Eddie Herr nu-mi garantează statutul de jucător ATP. E nevoie de muncă, probabil de şi mai multă decât până acum.

Să mai adăugăm pe lista realizărilor lui Alexandru din ultima perioadă şi pe aceea că este şi un adevărat lider de echipă. El a condus echipa României spre medalia de argint la campionatele europene pe echipe Winter Cups 2019.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.