ACTUALIZARE
Intervenţia artroscopică la care a fost supus Fabio Fognini s-a încheiat cu bine, după cum vedem în fotografiile de mai sus şi în videoclipurile de la sfârşitul ştirii.
El a fost deja externat şi îşi propune să se odihnească şi să se apuce apoi de treabă.
Le mulţumeşte medicilor şi infirmierelor care au avut grijă de el, iar în unul din videoclipuri o vedem şi pe Flavia Pennetta, soţia lui.

ŞTIRE ACTUALIZATĂ

Fabio Fognini a luat decizia să se opereze la ambele glezne, profitând de întreruperea din circuitul ATP. Intervenţia va fi una artroscopică.
Într-o postare de sâmbătă, jucătorul care a împlinit 33 de ani pe 24 mai şi ocupă acum locul 11 ATP, povesteşte cum la glezna stângă are probleme încă de acum trei ani şi jumătate. Reuşise să joace aşa, dar acum doi ani acestea au apărut şi la glezna dreaptă. A sperat că în pauza dictată de pandemie ele vor dispărea, dar după reluarea antrenamentelor a realizat că nu se întâmplase aşa.
Astfel că după un nou consult medical şi o analiză detaliată cu echipa lui a luat această decizie.
Fabio adaugă că este nerăbdător să revină pe teren şi este sigur că fanii îi vor fi alături.

Să precizăm că tocmai în perioada precizată de Fogna, el a obţinut cel mai important succes al carierei în proba de simplu, titlul la ATP Masters 1000 Monte Carlo, după o finală cu Dusan Lajovic (48), dar după ce îi eliminase pe Rafel Nadal (2) în semifinale şi pe Alexander Zverev (3) în optimi [videoclipuri cu rezumatele celor 3 partide, la comentarii].

Până atunci câştigase 8 titluri, dintre care unul de categoria 500 Series – Hamburg 2013 – şi 7 la nivel 250 Series.

Tot în 2019 a intrat pentru prima dată în top 10 ATP – locul 10 / 6 iunie 2019 -, iar pe 15 iulie a urcat pe cel mai bun loc al carierei: 9 ATP.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.