Echipa României s-a calificat pentru prima dată în istorie în semifinalele Cupei Fed – de când competiţia se desfăşoară în sistemul actual – după ce a eliminat deţinătoarea titlului, echipa Cehiei!
Punctul decisiv a fost adus de echipa Irina Begu / Monica Niculescu, ele învingând cea mai puternică pereche din circuitul WTA!

Partida decisivă – a 5-a – a întâlnirii contând pentru turul 1 (sferturi de finală) al Grupei Mondiale – Fed Cup ediţia 2019, Cehia – România, s-a încheiat cu rezultatul:

Irina Begu (35 WTA la dublu) /  Monica Niculescu (51) – Barbora Krejcikova (2) / Katerina Siniakova (1) 6-7(2), 6-4, 6-4

Partida a durat 2h53′.
În primul set s-a câştigat cu serviciul până la 3-3 şi de-acolo cu returul până la 5-5, cehoaicele desprinzându-se în tie-break de la 2-2.
În setul 2, jucătoarele noastre au făcut break în primul joc, pe care şi l-au apărat până la final, având de apărat doar o minge de break.
În setul decisiv, Irina şi Monica au început cu un break, recuperat imediat de cehoaice, dar ale noastre au câştigat şi în jocul 3 cu returul şi şi-au păstrat avantajul până în jocul 9 când Krejcikova / Siniakova au egalat la 4. A urmat un break la zero al echipei noastre, urmat de un joc câştigat cu serviciul la 15, care a consfinţit victoria României în această partidă şi în întâlnire.

Scorul final al întâlnirii:

CEHIA – ROMÂNIA 2-3

Echipa României va întâlni în semifinale reprezentativa Franţei.

Credit Info: itftennis.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.