Embed from Getty Images

Dacă prima jucătoare a Cehiei din clasamentul WTA  – Petra Kvitova (2 WTA) – se pare că nu va face parte din lotul pentru întâlnirea cu România, din turul 1 (sferturi de finală) al Fed Cup ediţia 2019, prezenţa celei de-a doua – Karolina Plíšková (5 WTA) – este certă.

Ea a declarat pentru site-ul tenisovysvet.cz:

Aştept cu nerăbdare întâlnirea. Am ratat finala de anul trecut din cauza stării de sănătate, aşa că voi încerca să-mi ajut echipa acum.
Simona Halep va veni, aşa că lupta va fi aprigă. Dar la Ostrava este mereu o atmosferă excelentă, ultima dată când am jucat aici am învins echipa Spaniei.

Karolina se referă la faptul că anul trecut a absentat din echipa care a câştigat – la Praga – titlul pentru a 6-a oară în ultimii 8 ani – 2011-’12’, 2014-’16 şi 2018 – din cauza unei accidentări pe care a suferit-o la Turneul Final WTA.
Ultima dată ea a jucat pentru echipa naţională în semifinala cu Germania – 4-1, la Stuttgart (aprilie 2018) – când a învins-o pe Angelique Kerber, dar a pierdut la Julia Görges.

Partida la care face referire – ultima pe care Cehia a jucat-o la Ostrava (hard, indoor) – este cea din sferturile de finală a ediţiei 2017 (11-12 februarie), atunci când a învins Spania: 3-2 (partida s-a decis la 3-1).

Cehia este cap de serie 1 la actuala ediţie.

Celelalte 3 partide din sferturile de finală ale ediţiei 2019, care se vor disputa tot pe 9-10 februarie sunt:

BelgiaFranţa [4] la Liège

GermaniaBelarus [3] la Braunschweig

SUA [2]Australia la Asheville

Vom reveni cu amănunte

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.