Credit Foto: Martin Sidorjak / fedcup.com

Într-un interviu acordat site-ului fedcup.com, care prefaţează semifinala Franţa – România de la sfârşitul acestei săptămâni, Simona Halep spune că a întrebat-o pe managerul ei, Virginia Ruzici, cum s-a simţit la semifinala pe care a jucat-o în 1973.

Pe atunci formatul competiţiei era unul cu turneu final, România – Virginia Ruzici, Judith Gohn, Mariana Simionescu – învingând Brazilia, Suedia şi Marea Britanie, înainte de a pierde în semifinalele ediţiei care s-a disputat la Bad Homburg, RFG, pe zgură.

Virginia a jucat în acea partidă şi am făcut apel la experienţa ei, iar ea mi-a spus că nu exista stresul pe care îl avem noi acum, dar că starea de spirit  pe care o ai este una minunată, care te încarcă cu energie.
Mi-a spus că ştie cât de mult îmi place să joc pentru ţara mea şi deci totul va fi bine.

Despre sfertul de finală cu Cehia, Simona a spus:

Cel mai frumos moment a fost atunci când am câştigat dublul. Săream în sus, atât de bucuroasă am fost.
A fost o mare performanţă, dar trofeul este încă departe, aşa că nu ne putem relaxa şi nici să ne gândim la el deocamdată. Acum trebuie să ne concentrăm din nou, să uităm acea partidă, luând din ea lucrurile pozitive şi încrederea.

Site-ul Fed Cup o citează pe Alizé Cornet, care a declarat că Franţa trebuie să înfăptuiască un miracol pentru a învinge România.

Totuşi, Simona preferă să fie precaută, dar rămâne încrezătoare:

Sunt entuziasmată şi aştept cu nerăbdare întâlnirea. Îmi doresc din tot sufletul să câştig. Vreau să-mi câştig partidele şi să-mi ajut ţara.
Va fi o întâlnire grea, căci adversarele sunt puternice. Mă voi concentra asupra jocului meu. Atmosfera în echipă este bună şi vom lupta împreună.

Preluare interviu: fedcup.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.