În clasamentul WTA dat publicităţii astăzi, Gabriela Talabă a înregistrat un progres de 12 locuri şi ocupă cel mai bun loc al carierei: 205 WTA (maximul vechi: 217 WTA / 26 octombrie 2020).

Gabriela Talabă

Ea datorează acest progres sferturilor de finală pe care le-a jucat la turneul ITF W100 (premii în valoare de 100.000 USD), care s-a disputat săptămâna trecută la Charleston, pe zgură verde.
Gabriela a trecut acolo de calificări, după o victorie la Tessah Andrianjafitrimo (Franţa, 254) şi a continuat cu o victorie pe tabloul principal – la Francesca Di Lorenzo (SUA, 148): 7-6(5), 6-1 – pentru ca în optimi să beneficieze de retragerea din turneu a capului de serie 1, Shelby Rogers (58).
În sferturile de finală, Gabriela a fost învinsă de Mayar Sherif Ahmed Abdelaziz (Egipt, 164)  – 6-3, 3-6, 1-6 – cea care avea să câştige turneul.

Mayar Sherif [şi-a lungit numele de familie, începând de săptămâna asta, conform site-ului ITF] este cea care la Roland Garros 2020 a devenit prima jucătoare din ţara ei calificată pe tabloul principal al unui turneu de Grand Slam. În primul tur pierdea la Karolina Pliskova, după ce câştiga primul set.

Mayar Sherif, campioană la Charleston şi
aşteptată de fanii egipteni, după turneul de la Roland Garros

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.