Credit foto: Sport Magazin, Cehia

Gemenele Karolina şi Kristýna Plíšková au acordat un interviu la începutul lunii iunie publicaţiei Sport Magazin.

Dacă despre actualitatea din circuit, despre dezideratul de a uni ATP cu WTA, am citat opiniile Karolinei, pe care le-a exprimat în alt interviu, iar cele ale Kristynei sunt asemănătoare, ni s-au părut interesante acele aspecte mai puţin cunoscute ale personalităţilor şi în special, eterna comparaţie care este făcută între carierele lor.

În continuare, câteva extrase, prin intermediul contului de Twitter, Team Plíšková@PlíškováSisters:

Kristýna [poreclită Tynka]: Oamenii simplifică mereu şi întreabă: “Este sora ta, de ce nu poţi juca la fel ca ea?” Mai ales după ce am câştigat anul trecut în faţa ei la Birmingham [palmaresul direct este egal: 5-5]. Dar deja m-am obişnuit cu asta, nu mai pun la suflet. 
Karolina [zisă şi Kaja]: Cei care ne compară, nu înţeleg că suntem două fiinţe diferite. Lumea ne vede ca pe una şi aceeaşi persoană. De exemplu, mă întreabă de ce nu avem acelaşi antrenor. A fost foarte greu pentru ea, nimeni nu ştie asta. Dacă nu aş fi fost eu, ar fi fost considerată o jucătoare excelentă. Dar acum ştie să treacă peste această comparaţie. Este bine că nu mai stăm aşa de mult împreună, că avem antrenori diferiţi.

Despre ţelurile pentru restul carierelor (au împlinit 28 de ani pe 21 martie):

Karolina: Sigur că am ţinte, dar această vacanţă m-a ajutat să înţeleg câteva lucruri. Am înţeles acum că dacă voi câştiga un turneu de Grand Slam, viaţa nu mi se va schimba. Am fost închişi în casă, nu ştiam ce se va întâmpla şi deodată nimeni nu mai hotăra, dacă voi câştiga sau nu un turneu major.
Kristýna: Cred că top 20 rămâne un ţel realist. Asta dacă nu o să mai alternez o săptămână bună cu alte trei slabe. La începutul acestui sezon am jucat bine. Probabil cel mai bine din cariera mea.

Karolina – clasată acum pe locul 3 WTA – a câştigat până acum 16 titluri, dintre care două WTA Premier 5, 9 de categoria Premier, 5 International şi a fost lider WTA timp de 8 săptămâni în 2017.
Kristýna – clasată acum pe locul 69 WTA – a câstigat un titlu WTA International în carieră şi a ocupat cel mai bun loc al carierei: 35 WTA / 31 iulie 2017.
Ea face referire la primul turneu al sezonului 2020, atunci când s-a calificat în semifinalele International Shenzhen.

Despre planurile pe care le au la dublu, într-o echipă comună:

Karolina: Vrem să câştigăm ceva important, dar nu avem timp să ne antrenăm. Anul trecut ne-am calificat în semifinale la Premier Mandatory Beijing şi Premier 5 Cincinnati. Dacă ne-am fi pregătit mai mult…

Kristýna: Da, dar este greu de combinat cu simplul.

Echipa gemenelor are în palmares 3 titluri şi o finală, toate de categoria WTA International.

Ce gesturi fac, atunci când vor să o bucure pe cealaltă:

Karolina: Îi cumpăr ceva. Dar niciodată ceva ieftin [râzând].
Kristýna: Ştii doar că nu-s pretenţioasă.
Karolina: Stăm aproape una de alta, dar câteodată ne trimitem mailuri. Sunt bucuroasă când le găsesc. Ne trimitem fotografii, de exemplu.
Kristýna: Când comand ceva on line, îi comand şi ei. Sau ne facem ceva pe care să-l purtăm amândouă, un lanţ de aur, de exemplu.
Karolina: Acum suntem puţin mai separate. Avem fiecare viaţa noastră. Şi ea are un prieten, este fericită.

Karolina este căsătorită cu managerul ei, Michal Hrdlicka, iar prietenul Kristynei este fotbalisul slovac David Hancko.

Despre ce le enervează la cealaltă:

Karolina: Problema hainelor. Mă deranjează când vrea să cumpere ceva ce eu deja am, pentru că eu nu vreau să se îmbrace la fel. Pe vremuri ne furam hainele din dulap. Acum că nu mai stăm împreună se întâmplă ce spuneam mai devreme.

Kristýna: Mă enervezi atunci când mă vânezi pe mobil. Dacă nu te sun imediat înapoi sau nu-ţi scriu un mesaj, eşti ofensată. Asta ai moştenit-o de la tata [râde].

Despre ce semnificaţie are turneul de la Wimbledon pentru ele:

Karolina: [După ce a glumit şi a spus că este oribil, a răspuns serios]: un turneu obişnuit.
Kristýna: O altă experienţă printre altele. Am fost campioană la junioare [în 2010, n.n.], dar în ultima vreme joc din ce în ce mai prost acolo.

Cele mai bune performanţe la Wimbledon ale Karolinei sunt optimile din 2018 şi 2019, iar a Kristynei, turul 3 din 2015.

Despre alte diferenţe dintre ele:

Kristýna: Eu mă implic emoţional mai mult decât ea. Mi-e teamă că cineva se poate supăra sau îmi pasă de ce pot spune oamenii. În timp ce Kaja îşi vede de drumul ei, este mai calmă. Asta se vede şi în relaţia ei, deşi este de mai multă vreme cu Michal, decât eu cu David.
Aşa că vedeţi, avem deseori alte opinii. Dar nu ne certăm sau nu ne întoarcem spatele. După 10 minute, totul este iar în ordine.
Mereu una dintre noi îşi cere scuze.

Karolina: Ne amuzăm împreună deşi suntem complet diferite. Multă lume ne consideră la fel şi asta e o greşeală.
Ne-am întâlnit o dată cu o pereche de gemene care aveau 100 de ani. Ne-au spus că atunci când stresul uneia creştea, automat şi cealaltă simţea mai multă presiune.

Kristýna: Dar eu simt că tu nu eşti niciodată sub presiune [râde].

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.