Maria Sara Popa – despre care vorbeam după circuitul juniorilor disputat în România şi atunci  când se califica pentru prima dată pe un tablou principal la senioare – a depăşit astăzi acest plafon şi a obţinut prima victorie în circuitul profesionist.

Sara, la Antalya

Prezentă la turneul ITF W15 (premii în valoare de 15.000 USD) de la Antalya, care se dispută pe zgură, ea a obţinut două victorii în două seturi în calificări:

  • la Amina Bolat (Kazahstan, 15 ani) – cu un dublu 6-0 – şi la Alexandra Vasilyeva (Rusia, 19 ani), ambele fără clasament WTA
  • iar astăzi  în primul tur (R32) a eliminat-o pe Ekaterina Makarova (Rusia, 529, clasament maxim: 398 WTA / 2019, 24 de ani) [3] (a nu se face confuzie cu renumita ei compatrioată): 2-6, 6-4, 6-1.
    Aceasta este şi cea mai importantă victorie a carierei pentru jucătoarea noastră.

Sara – născută pe 29 iulie 2005 – şi care nu are deocamdată clasament WTA a acumulat primul punct WTA şi o va întâlni în optimile de finală pe Svenja Ochsner (Elveţia, 743, 20 de ani).

În optimile de finală s-a calificat şi Andreea Prisăcariu (673, 20 de ani) [6], pe care o cunoaştem foarte bine din paginile TENISite.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.