Oana Simion, liderul clasamentului ITF

ITF completează seria de anunţuri făcute de ATP, WTA şi de Federaţia Franceză – FFT – şi cea americană – USTA – şi comunică datele la care vor fi reluate circuitele care se desfăşoară sub egida organizaţiei: cel feminin pe 3 august, iar cel masculin pe 17 august.

În comunicat se precizează că este în curs de finalizare un calendar al turneelor ITF care va acoperi perioada 3 august -27 septembrie.

Chiar dacă ITF doreşte ca să se dispute cât mai multe turnee – estimează că 80% dintre evenimentele programate se vor juca – lasă la latitudinea acestora posibilitatea de a le organiza în condiţii de siguranţă a sănătăţii. Turneele vor fi jucate fără spectatori, aceştia urmând să aibă acces doar dacă normele în vigoare în ţările respective permit prezenţa lor.

Şi ITF face referire la modalitatea cea mai echitabilă pentru a dezgheţa clasamentele şi precizează că lucrează împreună cu ATP şi WTA la aceste capitole.

Reluarea turneelor se referă doar la circuitele seniorilor, o decizie legată de cele ale juniorilor, veteranilor, a tenisului în scaun cu rotile vor fi luate în curând.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.