Săptămâna trecută, la Oradea, s-a disputat al 4-lea turneu ITF al juniorilor, din seria găzduită de România.

Circuitul a început cu un turneu J5 – Grad 5, la Constanţa (31 august – 5 septembrie) şi a continuat cu 3 turnee jucate la Oradea.
Dacă primul a fost de categoria J5 – Grad 5, la următoarele categoriile au crescut progresiv, acum două săptămâni, Grad 4 şi săptămâna trecută, un puternic Grad 2.

Anca

Junioara noastră Anca Todoni (n. 10 octombrie 2004) a câştigat titlurile la cele de Grad 5, de la Constanţa şi la primul turneu de la Oradea, iar săptămâna trecută a obţinut cel mai bun rezultat al carierei, primul titlu la Categoria J2.

Cotată cap de serie 4, Anca, clasată pe locul 384 la începutul turneului, a învins-o în semifinale pe favorita principală a turneului, Petra Marcinko (Croaţia, 107) [1]: 3-6, 6-1, 6-3 şi în finală pe Pola Wygonowska (Polonia, 181) [3]: 6-7(12), 6-0, 6-4.
Turneul a început pe zgură, dar finala de simplu s-a disputat pe hard, din cauza vremii nefavorabile.

Acesta este al 4-lea titlu al carierei, pentru Anca Todoni, eleva antrenorului Paul Tetileanu de la CSM Timişoara, cele două de mai sus fiind precedate de ITF Grad 5, Stara Zagora 2019.

Vanessa şi Anca
Credit Foto: CSM Tennis Oradea

La dublu, ea a făcut echipă cu Vanessa Popa Teiuşanu şi au câştigat primul titlu împreună şi cel mai important al carierei pentru ambele. Separat, fiecare a mai cucerit câte două titluri ITF J5 la dublu.

Anca a acumulat 100 de puncte pentru titlul la simplu şi 75/4=18,75 puncte pentru cel de dublu şi a urcat nu mai puţin de 149 de locuri în clasamentul ITF combinat al Junioarelor de săptămâna aceasta, care tocmai a fost dat publicităţii.
Ea se clasează acum pe locul 235 şi este precedată în ierarhie doar de o singură jucătoare din ţara noastră, Fatima Ingrid Keita – 117 (n. 2003).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.