După cum ştiam – din articolul în care anunţam că a devenit primul jucător român în clasamentul combinat al juniorilor – Alexandru Coman (139 ITF, va împlini 16 ani, săptămâna viitoare) joacă săptămâna aceasta la turneul ITF J4 (Grad 4) “3. Eintracht Frankfurt ITF Jugend Weltranglistenturnier Frankfurt” care se dispută pe hard, în sală.

Miercuri, în primul tur, Alex – cap de serie 6 – l-a eliminat pe elveţianul Patrick Schoen (1027 ITF, 15 ani): 6-1, 3-6, 6-4.

Dar după acest prim meci, a căpătat o fictenă (băşică) la piciorul stâng [foto 2], care l-a incomodat din ce în ce mai tare în partida din optimile de finală.
Cu toate acestea, el a câştigat şi acel meci: 6-7 (5), 6-4, 6-1 cu germanul Lukas Maskov (346 ITF juniori, 17 ani). În foto 3, îl vedem îndreptându-se spre fileu, desculţ, după ce îşi aruncase încălţămintea – chinuit de durere – imediat după ultimul punct.

Turneul nu asigură asistenţă medicală, ci doar un fizioterapeut, care nu i-a fost de mare folos.

Ieri după-masă, şansele de a continua turneul erau mici. Peste noapte s-a refăcut pe cât posibil, astăzi a intrat totuşi pe teren, a strâns din dinţi şi a reuşit un rezultat excelent: 7-5, 3-6, 6-3 cu Antoine Ghibaudo (95 ITF) [3], despre care vorbeam şi în articolul precedent şi cu care s-a antrenat înaintea turneului [foto 4].
Jucătorul francez a fost şi partenerul lui Alex în proba de dublu, ieri au pierdut în primul tur. Cum Antoine ştia de problema de sănătate a lui Alex şi era probabil sigur de victorie, a digerat greu înfrângerea, căci la final nu a dat mâna cu jucătorul nostru [videoclip din timpul partidei, cu Alex servind, la sfârşitul articolului].

În foto 5, Alex (în dreapta) – care are 1,85 m – alături de unul din adversarii de la dublu, britanicul Mattias Southcombe.

Imediat după meci, Alex – care este însoţit la turneu de mama lui – a sunat la spital pentru o programare – căci în timpul partidei băşica s-a spart şi rana devenise carne vie. Nu a fost primit, din cauza restricţiilor legate de pandemie, dar un medic i-a transmis prin telefon o reţetă.

După ce şi-a aplicat tratamentul respectiv, a asistat la partida în care i-a fost decis adversarul din semifinala de mâine. Acesta va fi germanul Neo Niedner (175 ITF, 17 ani), pe care nu l-a mai întâlnit până acum.

Alex a acumulat deocamdată 18 puncte ITF, care îi asigură un progres de aproximativ 8 locuri în ierarhie.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.