Odată cu turneul de grad A, “Orange Bowl”, disputat la Plantation, Florida [campionii şi tablourile, la sfârşitul articolului] s-a încheiat sezonul 2020 al juniorilor.
Ei au fost văduviţi de două turnee majore anul acesta, Wimbledon nu s-a disputat deloc, iar US Open nu a programat turnee pentru categoria lor de vârstă.

Credit foto: itftennis.com

Numerele 1 la sfârşitul sezonului în clasamentul ITF combinat al juniorilor sunt din Franţa: Elsa Jacquemot, la fete şi Harold Mayot, la băieţi.
Este pentru a 2-a oară când această situaţie se repetă pentru juniorii francezi şi a 4-a oară, în istorie, după:

  • 1978 – Hanna Mandlikova şi Ivan Lendl – Cehoslovacia
  • 1985 – Laura Garrone şi Claudio Pistolesi – Italia
  • 1996 – Amélie Mauresmo şi Sebastian Grosjean – Franţa

Embed from Getty Images

Elsa Jacquemot, campioană la Roland Garros

Elsa Jacquemot a devenit a 3-a junioară din Franţa, care este numărul 1 la sfârşitul sezonului, pentru al 3-lea an la rând, după Clara Burel în 2018 şi Diane Parry în 2019.

Anul acesta, Elsa – născută pe 3 mai 2003 – a câştigat titlul la Roland Garros – prima junioară franceză, care a câştigat un titlu de Grand Slam, după Kristina Mladenovic, la Roland Garros 2009 – şi turneul de Grad 1 de la Villena, Spania, unde a învins-o în finală pe campioana de la Australian Open, Victoria Jimenez Kasintseva (Andorra). Aceasta din urmă a împlinit 15 ani pe 9 august!
La Orange Bowl, Jacquemot, s-a oprit în semifinale.

În ultimul clasament WTA ocupă locul 535, cu un maxim 522, pe 21 septembrie. Cele mai bune performanţe la senioare au fost două sferturi de finală la turnee ITF W25. La Saint-Etienne (noiembrie) 2019, le-a învins în meciuri consecutive pe Laura Paar şi Jaqueline Cristian.

La Roland Garros 2020 a beneficiat şi de un wild card pe tabloul principal al senioarelor.

Embed from Getty Images

Harold Mayot, campion la Australian Open

Harold Mayot – 4 februarie 2002 – a câştigat anul acesta titlul la Australian Open – unde în semifinale au mai fost prezenţi alţi doi juniori francezi, Arthur Cazaux şi Timo Legout – şi apoi a mai jucat în circuitul juniorilor doar la Roland Garros, unde a pierdut în turul 2.

În rest, s-a dedicat carierei în circuitele seniorilor. Acum se clasează pe 426 ATP, după ce s-a calificat în sferturi de finală la două turnee ATP Challenger la începutul anului. În 2019 câştiga primul său titlu ITF M15.

El a devenit primul număr 1 al juniorilor francezi, la sfârşit de an, după Gaël Monfils în 2004.

*

Titlurile la turneele ITF Grad A “Orange Bowl”, care s-au disputat săptămâna trecută, ca de obicei la Plantation, Florida, au fost câştigate de francezul – din nou un francez – Arthur Fils (44 ITF juniori) şi junioara americană Ashlyn Krueger (73), ambii în vârstă de 16 ani.

Sursă foto: Colette Lewis @zootennis

Tabloul Simplu Băieţi “Orange Bowl” 2020

Tabloul Simplu Fete “Orange Bowl” 2020

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.