Nicholas Ionel – care va împlini 17 ani pe 12 octombrie – a obţinut a 5-a victorie la turneul ITF M15 (premii în valoare de 15.000 USD) “Inedit Open Tour“, care s-a disputat la Braşov şi a câştigat astfel primul titlu al carierei la seniori!

Fesitivitatea de premiere şi imagini din timpul finalei de simplu la ITF M15 Braşov

Campionii Bogdan Apostol şi Nicolae Frunză – şi
vicecampionii – Dan Tomescu şi Cezar Creţu – în proba de dublu
(rezultatul finalei l-am anunţat ieri)
Credi Foto: Facebook @TennisStarsOne

După ce acum 5 săptămâni se califica în primul sfert de finală al carierei la ITF W15 Târgu Mureş, aici el şi-a egalat acel record şi l-a doborât de încă 3 ori.

În finala disputată astăzi:

Nicholas Ionel (1179 ATP, 16 ani) – Oleksii Krutykh (Ucraina, 844, clasament maxim: 756 ATP / august 2019, 19 ani) 7-5, 6-4 în 1h45′, după ce jucătorul nostru a revenit în primul set de la 3-5.

Ieşit din comun este că Nicholas a avut, la vârsta lui fragedă, forţa fizică şi mentală ca să câştige finala în două seturi, după ce în sferturi şi în semifinale revenise de la 0-1 la seturi în partide care duraseră 3h9′, respectiv 2h24′ şi pe care le jucase împotriva unor adversari (mult) mai experimentaţi.

Titlul îi aduce 10 puncte ATP, care îl vor propulsa de mâine într-o săptămână printre primii 900 de jucători ai ierarhiei ATP.

Premiul financiar cuvenit campionului este de 2.160 USD.

Aşa cum ne informează reputatul statistician Luca Brancher @LucaBeck pe contul lui de Twitter, Nicholas este primul jucător născut în 2002, care câştigă un turneu profesionist.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.