Antonio “ToniNadal Homar este mentorul şi primul antrenor al lui Rafael Nadal şi în această calitate a fost multă vreme cel mai titrat antrenor din istorie, datorită celor 16 titluri de Grand Slam pe care le-a câştigat alături de elevul lui.

Începând cu 2018, Toni Nadal nu a mai fost antrenorul oficial al lui Rafa, astfel că următoarele 4 titluri de Grand Slam le-a cucerit alături de Carlos Moya, iar Toni a fost depăşit de Marian Vajda, cu 17 titluri majore împreună cu Novak Djokovic.

Toni Nadal este fratele lui Sebastián, tatăl lui Rafa şi are la rândul lui trei copii, împreună cu soţia lui, Joana María Nives: Marta (născută în 2001), Toni Jr. (n. 2003) şi Joan (n. 1. 1. 2004).

Joan Nadal în acţiune şi Rafa – în fotografii de arhivă – alături de verişorii lui
Credit Foto: Rafa Nadal Academy şi bolamarela.com.br

Mezinul joacă tenis, este antrenat – evident – de tatăl lui şi astăzi a debutat în circuitul seniorilor la ITF M15 (premii în valoare de 15.000 USD) Manacor – turneu care se dispută la Rafa Nadal Academy –  unde a primit un wild card în calificări.
Joan Nadal Vives a pierdut partida, 1-6, 3-6 cu jucătorul turc Kuzey Cekirge (1312 ATP, 20 de ani).

Ţinând cont că tânărul Nadal nu a jucat nici la juniori decât un meci până acum, anul trecut în luna februarie în calificările turneului J3 (Grad 3), disputat tot la Manacor, nu este sigur că el va continua cariera la profesionişti sau Toni – care a admis că a fost mereu sever cu nepotul – vrea să îi arate şi fiului cam ce înseamnă viaţa de tenismen profesionist.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.