Până la începutul acestei săptămâni, Cezar Creţu se calificase în circuitul ITF de nouă ori în sferturile de finală, dar nu depăşise această fază.

Săptămână aceasta a mai făcut doi paşi şi astăzi (într-o partidă întreruptă de sâmbătă) s-a calificat în prima finală a carierei.

Cezar, vicecampion la Pirot, acordând autografe şi
la încălzirea de dinaintea finalei

Aceasta s-a întâmplat la ITF M15 (premii în valoare de 15.000 USD) “TA Todorovic Open”, care s-a disputat la Pirot, Serbia, pe zgură.

Clasat pe locul 880 ATP, Cezar a fost cotat cap de serie 5 şi în drumul spre finală a învins un jucător mai bine clasat decât el Andrey Chepelev (Rusia, 756) [4] în semifinale: 6-4, 4-6, 7-5, după ce în sferturi îl învinsese pe compatriotul său Călin Manda (958). 

În finală, Cezar a resimţit oboseala semifinalei – din care a mai jucat un set şi jumătate astăzi şi a fost învins de Luka Pavlovic (985): 6-2, 6-2 pentru jucătorul francez [rezultatele complete în tabloul PDF de la sfârşitul ştirii].

Jucătorul nostru în vârstă de 20 de ani împliniţi pe 24 aprilie acumulează 6 puncte ATP.

Despre Cezar, care este antrenat de Victor Hănescu, am vorbit de multe ori în paginile TENISite.info, atât legat de rezultatele din circuitul ITF, dar şi atunci când câştiga prima – şi până acum singura partidă – în circuitul intermediar, la ATP Challenger Iaşi 2020 sau când la ediţia 2021 a turneului din oraşul natal juca în semifinalele probei de dublu.

Tabloul de Simplu ITF M15 Pirot

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.