Ana Bogdan a câştigat a 4-a partidă la ITF W100+H (premii în valoare de 100.000 USD plus ospitalitate) “Al Habtoor Tennis Challenge” şi s-a calificat în cea mai importantă finală a carierei, care până astăzi era cea de la ITF W60 Saint-Gaudens 2019.

Imagini din timpul partidei de astăzi
Credit Foto: @alhabtoortennis

Ana Bogdan (121 WTA) – Greet Minnen (Belgia, 122) 4-6, 6-3, 6-2

Partida a durat 2h4′.
Meciul a început cu un schimb de break-uri, apoi Minnen s-a desprins la 4-2, Ana a egalat, dar a fost depăşită într-un final dramatic: mai întâi şi-a pierdut serviciul la a 4-a minge de break, după ce a ratat o şansă de a câştiga jocul şi apoi a avut 3 şanse de re-break – de la 40-0 – dar cu 5 puncte consecutive belgianca şi-a adjudecat setul.
În manşa a doua, româncei i-a fost suficient break-ul din jocul 2, ca să câştige setul.
Ea a început tare şi decisivul, 3-0, Minnen a revenit, dar doar până la 3-2, căci Ana a câştigat fără emoţii ultimele 3 jocuri.

Ana a acumulat deocamdată 90 puncte WTA şi va fi recompensată cu un premiu financiar în valoare de 8.107 USD. Punctele îi vor permite jucătoarei noastre să progreseze cel puţin pe locul 110 în clasamentul de lunea viitoare.

De subliniat şi că Ana este neînvinsă în sezonul 2020, care a început pe 4 noiembrie, după ce a câştigat turneul ITF W25 St. Etienne, titlu care i-a adus 50 de puncte WTA. Cu un total de 140 de puncte WTA, jucătoarea româncă se clasează deocamdată pe locul 5 în clasamentul sezonului, “Porsche Race Singles” şi are locul 6 asigurat.

În finală ea o va întâlni pe învingătoarea din partida Kristina Mladenovic (Franţa, 38) [1]Daria Snigur (Ucraina, 328) [Q], care va începe imediat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.